Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
17°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Suhokranjski dan na Dvoru

Že četrto leto nam je bila zaupana organizacija prireditve v okviru »Suhokranjskega praznika občine Žužemberk.« En dan dogajanja naj bi se odvijal tudi na Dvoru. Dan D je bil petek, 12. julija 2024, po otvoritvi Industrijske cone na Jami pri Dvoru.

Soglasno in utečeno smo dan pred dogodkom poprijeli za delo Kulturno društvo Dvor, Prostovoljno gasilsko društvo Dvor in Športno društvo Dvor. Gasilski vrt, ki je prav idilični prostor za tovrstne prireditve, smo očistili, pripravili mize ter klopi, točilne pulte, pospravili in okrasili oder. Glede na visoke poletne temperature smo se primerno založili s količino mrzle pijače in slastne hrane. Pričakovali smo množičen obisk in pričakovanja so se uresničila.

Prireditev se je začela za naše najmlajše udeležence s kamišibajem Čebelica Meli. V senci pod drevesi  so potem potekale razne ustvarjalne delavnice in igre na temo čebel. Pri igrah smo se pozabavali in sodelovali tudi starši, saj so nas otroci k temu razposajeno vzpodbudili. Štiri v vrsto, lovljenje ribic z ribiško palico, risanje in barvanje pobarvank, fotografiranje pred krasno sceno, lovljenje milnih mehurčkov, igra z labirintom in žogico, izdelovanje tipalk, ... Deklice so uživale, ko so jim animatorke pletle kitke, dečki pa na poslikavi obraza. Da je bila zabava res čarobna je poskrbel čarodej Mare Čare. Čarodej je otroke popeljal v svet čarovnij, kjer domišljija nima meja. V predstavi se je zgodilo, da so čarobno nastale in izginile stvari, ali so se spremenile v eno drugo stvar. Da je čarovnija res uspela, so v predstavi pomagali tudi otroci in tako je bila zabava še boljša  in atraktivnejša. Prav tako kot čarovnije, otroci obožujejo tudi figurice iz balonov. Mare Čare jih ta večer izdelal nešteto. Pod spletnimi prsti so nastale različne živali, rožice, meči, klobuki, …

Zabava za odrasle se je nadaljevala po 21. uri, ko je množico ljudi zabavala skupina Gadi. Trio zasedba je znana predvsem po skladbah Malo malo še, Poslovni oglas, Draga povej, Ona, Bejbi… S temi pesmimi je na plesišče privabila veliko plesalcev, kateri smo se zabavali pozno v noč.

Petkov suhokranjski dogodek je super uspel. Hvala občini Žužemberk za zaupanje in skupini Gadi. Iskrena hvala vsem posameznikom, ki ste kakorkoli priskočili na pomoč pri organizaciji in izvedbi dogodka. Za tako organizacijo je potrebno res veliko prostovoljcev in skupaj smo ponovno dokazali, da dvorjani zmoremo! V slogi je moč!

Besedilo in foto: Jadranka Meglen

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi