Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
17°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Franc Kmet praznoval 80 let

29. junija 2024 je praznoval svoj visoki jubilej gospod Franc Kmet  iz Jurčičeve ulice v Žužemberku. Rojen je bil na Podgozdu, v družini štirih otrok. Gospod Franc se je po končani osnovni šoli odločil za lesno izobrazbo. Prvo službo je imel na Dvoru v tedanjem Novolesu, nato pa v Straži, kjer je delal do upokojitve.

Svojo življenjsko sopotnico Ano si je našel kar v Žužemberku in se leta 1970 poročil. V Žužemberku sta si ustvarila nov dom in dobila dve hčerki Bojano in Sandro. Obe hčerki pa sta postregli z najlepšim veseljem, saj ima Franc dve vnukinji Leo in Elo ter vnuka Anžeta. Gospod Franc se je po upokojitvi hitro včlanil v DU Žužemberk, kjer aktivno sodeluje in pomaga. Bil je tudi zvest član pri Pikadu, a zaradi bolezni je moral to priljubljeno igro opustiti. Tako se zdaj z ženo Ano skupaj udeležujeta upokojenskih izletov in dopustujeta.

Predstavniki Društva upokojencev Žužemberk, KORK Žužemberk, župan Jože Papež ter direktor občinske uprave Tomaž Hrastar, smo ga ob njegovem visokem jubileju obiskali na njegovem domu in mu zaželeli še mnogo zdravja in srečnih dni.

 

Besedilo Alenka Sajvec

Foto: družinski arhiv

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi