Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
17°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Odpravljali posledice žledoloma

Kot vsako leto, smo člani PGD Križi na občnem zboru, ki smo ga imeli v soboto 17.1.2015 predstavili delovanje društva v lanskem letu. Imeli smo kaj predstaviti, saj je bilo celotno leto za društvo nenavadno pestro, neprestano so se vrstili prijetni in žal tudi zelo neprijetni dogodki.

 

Operativno smo ga pričeli s pomočjo pri odpravljanju posledic žledoloma, ki v našem okolišu na srečo ni povzročil (večje) škode, zato pa je bilo toliko hujše že v naši neposredni bližini. Nekaj dni smo bili na terenu, pomagali, ob tem pa tudi nabirali izkušnje. Naslednje intervencije so potekale v našem okolišu, kjer smo se še naprej srečevali z nam doslej nepoznanimi situacijami in žal tudi smrtjo. Do konca leta smo posredovali na sedmih intervencijah, od katerih smo na dveh že ob prihodu ugotovili, da trem udeležencem žal ne moremo več pomagati.

Sodelovali smo na različnih tekmovanjih, kjer nas je uspešno zastopala desetina članic A, prav tako nismo manjkali na različnih izobraževanjih in ostalih dogodkih povezanih z gasilstvom.

Še naprej se je dogajalo pri gasilskem domu, katerega zunanjost smo v celoti prenovili in ga v novi preobleki predstavili na proslavi ob 40. obletnici ustanovitve društva. Čas po veselici in ostali družabni dogodki so bili trenutki, ko smo lahko nekoliko "odklopili" in se sproščeno poveselili.

Leto, ki je za nami, je bilo polno novih preizkušenj, na katere pa smo se odzvali kot profesionalci in jih tudi uspešno reševali.

Ob načrtih za letošnje leto si želimo predvsem intervencijsko mirnejše obdobje, saj intervencija pomeni, da je nekdo v težavah, ki pa jih res ne želimo nikomur.

Tomaž Špelko, tajnik PGD Križi 

Foto: Aleksander Bonifer

Oglejte si tudi