Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Proti Bistrci zgolj točka

Po dveh podaljšanih nizih in vodstvu Bistrice z 0:2 so #WeilerGirls izenačile na 2:2. Odločilni niz so bolje odigrale gostje, tako je doma ostala zgolj ena ligaška točka.

Uvodni niz so bolje prileče gostje in ga povedle z 4:10. Vodstv so držale v svojih rokah vse do vstopa v zaključek tekme 18:22, ko so zrečanke na zanesljiv servis Hane Detiček , kljub odmoru in menjavi gostij, uspele narediti serijo šestih točk in povesti 24:22. Dve neizkoriščeni zaključni žogi sta pomenili izenačenje 24:24. Po vodstvu 25:24 in tretji neizkoriščeni žogi pa smo videlli anjprej napako domače ekipe in nato dober zaključek gostij za 25:27 ter vodstvo 0:1.

Tudi naslednji niz os povedle gostje, a tokrat samo 0:2. Prvo večje vodstvo je bilo ob 11:8 za Zreče, a so gostje s svojo serijo petih točk prešle v vodstvo 11:13. V končnico niza so vstopile domače igralke s prednostjo 21:20, ki so jo nato povečale na 23:20, a so se nasprotnice v rnile v niz in ga izenačile. Zaključna žoga za niz je na domači strani tudi tokrat ostala neizkoriščena, česar pa gostje niso izpustile in so s tremi točkami zapored niz zaključile v svojo korist na 24:26. 

Tretji niz se je pričel po željah zelo številčne in glasne domače publike z vodstvom 5:0, a so po odmoru gostje vse skupaj izničile in izenačile že pri 8:8. Prvi domači odmor ni povsem ustavil gostij, ki so uspele povesti 9:11. Po srednjem delu niza, kjer je bila izenačena igra, so imele minimalno prednost domačinke, ki so vodile 20:19. Bistričanke uspejo izenačiti in povesti 20:21 zato je domači trener vzel svoj drugi odmor na tekmi, ki pa je tokrat prinesel preobrat v igri in vodstvo Zreč 24:21. Bistričanke se niso udale in znižale; znižale so na 24:23, nakar je domača ekipa uspela in v tretji zaključni žogo odločila niz v svojo korist na 25:23.

Tudi naslednji niz se je pričel podobno kot tretji; vodstvo domače ekipe 7:3 in nato izenačenje že pri 9:9. Tudi drugi del niza je bil izenačen do 16:15, na kar je domača ekipa s tremi zaporednimi točkami pobedla 19:15. Gostujoči trener jih je želel prekiniti z odmorom, a se je nato prednost povišala na 21:15. Tudi po vodstvu 23:17 se gostje niso predale, še 1x več so pokazale svoj ekipni duh in po menjavi znižale na 23:20, zato je moral domači trener reagirati z odmorom, kar je prineslo napako gostij v naslednji točki in vodstvo 24:20. Prvo zaključno žogo domače niso izkoristile, zato pa so odigrale dobro na servis nasprotnic in niz zaključile na 25:21.

Skrajšan niz se je pričel v stilu prvih dveh in hitro vodstvo gostij z 2:5. Domači odmor je prinesel ekipi izenačenje na 5:5 zato so tudi gostje morale izkoristiti svoj prvi odmor. Bistričanke so nadaljevale bolje in prve prišle do osme točke, kjer sta ekipi menjali strani v igri. Po zaostanku 6:10 smo videli še drugi domači odmor, ki je prinesel sedmo točko, ne pa željenega preobrata v igri. Ekipa Bistrice s svojo borbeno enotno igri ni popustila in je izkoristila ponujeno priložnost ter niz zaključila na 9:15  in se veselila zmage 2:3.

Naslednji krog, v soboto 12.11.2022 ob 19:00 uri, prihaja v Zreče ekipa ŽOK Sobota

Boris Klokočovnik, trener Weiler Volley Zreče:  V prvih dveh nizih je nasprotnik nudil dober odpor in tudi končnice obeh nizov odigral zbrano, mi pa nismo uspeli zaključiti že skoraj dobljenih obeh nizov ( 24:22 in 23:20). V tretjem in četrtem nizu smo manj grešili in oba niza dobili. V petem nizu smo zopet dovolili tekmecu da prevzame pobudo. Nismo uspeli prevladati na igrišču in zmaga Sl.Bistrice je popolnoma zaslužena.

Ajša Iršič, kapetanka Weiler Volley Zreče: Ni izjave

Tina Ristić, kapetanka OK Turbina: V tekmo smo vstopile zelo motivirane, saj smo vedele, da igramo proti zelo kvalitetni ekipi. Zavedale smo se, da je vsaka točka pomembna, saj smo se morale za vsako posebej precej potruditi. Ne le, da je bila tekma naporna, bila je tudi psihično izčrpajoča, saj nas nasprotnice niso izpustile predaleč. Po zelo napeti igri, smo si v zadnjem setu nabrale nekaj prednosti, ki smo jo dobro obdržale. To, da smo držale kot ekipa in borbenost sta bila razloga, da smo slavile na koncu.


(vir: weilervolleyzrece.e-obcina.si)

Oglejte si tudi