Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Šolarji so ponovno udeleženi v prometu

Spoštovani!

Začenja se novo šolsko leto, in z njim bodo naši otroci ponovno aktivno udeleženi v prometu – za nekatere bo to celo prvič. Zavedajmo se, da se otroci, polni radovednosti in energije, znova podajajo na pot v šolo. To obdobje je ključnega pomena za vse nas, saj moramo skupaj poskrbeti za njihovo varnost.

Promet se bo septembra še bolj oživil, saj se na ceste vračajo šolarji, ki marsikdaj še ne poznajo vseh pasti in zahtev, ki jih promet prinaša. Ne glede na to, ali ste voznik, kolesar ali pešec, je zdaj še posebej pomembno, da smo pozorni, strpni in odgovorni.

Vsak od nas lahko s svojim ravnanjem prispeva k varnosti. Z znižanjem hitrosti, previdno vožnjo v bližini šol in doslednim upoštevanjem prometnih pravil lahko zagotovimo, da bo šolska pot za otroke varna in prijetna. Pomembno je, da se zavedamo, da otroci, zlasti tisti, ki prvič sodelujejo v prometu, ne poznajo vseh nevarnosti, zato je naša naloga, da jih zaščitimo.

Vabim vas, da v tem šolskem letu vsi skupaj prispevamo k varnejšemu prometnemu okolju. S premišljenim in odgovornim ravnanjem lahko poskrbimo, da bodo naši otroci varno in brez skrbi hodili v šolo in se vračali domov. Skupaj lahko ustvarimo prometno kulturo, kjer bo varnost na prvem mestu.

 Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Zreče

Vir: zrece.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi