Logo MojaObčina.si
JUTRI
32°C
15°C
TOR.
33°C
15°C
Oceni objavo

Podpis aneksov o opravljanju javne gasilske službe v občinah Zreče in Vitanje.

Župan Občine Zreče mag. Boris Podvršnik ter župan Občine Vitanje Andraž Pogorevc sta danes 23.1.2023 ob 13.00 v prostorih Gostilne Kuzman v Vitanju, podpisala anekse k pogodbam o opravljanju javne gasilske službe, ki delujejo v obeh Občinah. Pred podpisom sta se oba župana zahvalila vsem vodstvom društev za nesebično pomoč in dobro organizacijsko delo na nivoju društev, Gasilske Zveze in na nivoju obeh občin.

Aneks so podpisali predsednik gasilske zveze Zreče-Vitanje Simon Kotnik, predsednik PGD Zreče Štefan Posilovič, predsednik PGD Stranice Padežnik Drago, Predsednik PGD Gorenje pri Zrečah Švab Robert ter predsednik PGD Vitanje Simon Kotnik.

Sredstva so namenjena za delovanje zveze ter posameznega društva in sicer za izvajanje intervencij, izobraževanje, izvajanje zdravniških pregledov, zavarovanje oseb ter opreme, refundacije oz. nadomestila med intervencijo ter med usposabljanjem, izvajanje preventivnih nalog, nabavo in vzdrževanje gasilske ter reševalne opreme, investicijsko vzdrževanje in ostale društvene dejavnosti, za katere zagotavljajo Občine sredstva v skladu z zakonodajo.

Pred svečanim podpisom aneksa so vodstva gasilske zveze ter društev na kratko podali poročilo o izvedenih aktivnostih v lanskem letu in nalogah, ki jih čakajo v letu 2023. Zahvalili so se obema županoma za vso podporo ter obema Občinskima svetoma , ki so potrdili sredstva  v enaki višini kot lansko leto.


vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi