Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Članice Weiler Zreče doma do nove zmage

Zadnjo tekmo prvega kroga, v trikrožnem sistemu, druge lige so #WeilerGirls odigrale doma proti tretji ekipi lige; OK KLS Ljubno.  

Odbojkarice Ljubnega (3.mesto) so v dosti boljšem položaju na lestvici od Zreč (6.mesto). Ljubno igra nasploh dobro obrambo ob tem pa nimajo dosti lastnih napak. Odbojkarice Zreč, čaka težka tekma, v kateri ne bo prostora za nihanja v igri, da bi se dosegel željen cilj. 

Po dobrem začetku Zreč in vodstvu 7:1 so gostje uspele znižati na 7:5 in so držale priključek, tokrat dobremu domačemu ritmu v igri. V nadaljevanju so imele #WeilerGrls nekaj težav s servisom, kar so gostje izkoristile in se v srednjem deli niza povsem približale 16:15. Domačinke so na servis Ane Lukman nato uspele s serijo treh točk, a so gostje vrnile s svojima dvenma, kar je bil povod za domači odmor. Po odmotu so Zreče povedle 21:17, a nato vnovič grešile na servidu in gostjam dovolile, da so se približale na 23:21. Na srečo domačih so gostje nato naredile eno redkih napak in domačinkam omogočile prvo zaključno žogo, ki so jo tudi izkoristile in niz zaključile na 25:23. 

Naslednji niz so ponovno pričele bolje domače in ga povedle 4:1, a so nato gostje odigrale dobro v polju in povedle 6:7. Nadaljevanje ni so v polju odigrale bolje domače igralke, a ponovno grešile na servisu, zato so gostje držale priključek do 14:13. Po svojem odmoru pa so  izenačile na 16:16 in ga držale do 19:19. DOmča serija štirih točk je omogočila vodstvo 23:19 in miren zaključek niza, ki je bil na 25:20. 

Po izenačenem uvodu v tretji niz so po rezultatu 6:6 domače igralke na odličen servis Neje Hlastec povedle 9:6, a so se gostje vrnile in znižale na 10:9. Do sredine niza so gostje držale ralikom -2 točki, nato pa je #WeilerGirls, vnovič na servis Hlastecove, naredile serijo treh točk in povedle 20:14, kar je omogočilo domačim igralkam manj stresno končnico. Gostujoči trener je ob zaostanku poizkusil še z menjavo Breglezove z Napotnikovo, s katero je po dveh lastnih napakah domačink povzročil še en odmor na domači strani. Končnica je pripadla domačim igralkam, ki so kjub napaki na servisu dobro odigrale v napadu in niz zaključile na 25:18.

Zmaga prinaša domačim odbojkaricam nove tri prvenstvene točke, tako da so sedaj pri sedmih točkah. Zaradi poraza Bistrice pri Turbini pa so #WeilerGirls sedaj na petem mestu ličaške razpredelnice. 

Naslednji krog, v petek 02.12.2022 ob 20:00 uri, odhajajo #WeilerGirls v Ruše k OK Turbina

Boris Klokočovnik, trener Weiler Volley Zreče:  Čestitam ekipi za prikazano igro proti zelo dobrem Ljubnem, ki jih krasi odlična obramba in minimalno število lastnih napak. V naši igri ni bilo veliko nihanj in tudi končnice nizov smo odigrali zbrano. Kakšna napaka na servisu preveč, a to bomo v tem tednu popravili saj nas čaka že v petek gostovanje v Benediktu.

Ajša Iršič, kapetanka Weiler Volley Zreče: Še ni izjave....

Rok Matek, trener OK KLS Ljubno: Tekmo smo začeli bolj hladno kot ponavadi, kar je dalo domačinkam priložnost da se hitro razigrajo. Skozi celotno tekmo nam ni stekla igra v napadu, česar pa tudi z sicer kar dobro igro v obrambi nismo mogli nadoknaditi. Ekipa Zreč pa je na drugi strani pokazala dobro igro skozi celotno tekmo, kar jim je prineslo zmago.

Zoja Brglez, kapetanka OK KLS Ljubno: Zaradi prevelikega števila lastnih napak in manj sodelovanja med sabo smo klonile proti ekipi iz Zreč. Bile smo manj agresivne v napadu kot drugekrat, tako, da so bile punce boljše od nas. Se veselimo tekme, ki jo odigramo na Ljubnem proti Zrečam.

Oglejte si tudi