Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Vprašalnik o storitvi pomoči na domu

V tokratnem novičniku boste lahko prebrali nekaj napotkov ob začetku oskrbovanja. Velik del je posvečen Zakonu o dolgotrajni oskrbi, saj ta prinaša kar nekaj novosti na področju oskrbe. Pogovarjali smo se s koordinatorico pomoči na domu s CSS Škofja Loka, ga. Natašo Kalan in pripravili prispevek o tem komu je namenjena in kako priti do te storitve. Če vas zanima, si lahko preberete nekaj osnovnih informacij in pomenu prepoznavanja vloge družinskih oziroma neformalnih oskrbovalcev v družbi. Nenazadnje boste našli tudi nekaj koristnih napotkov o skrbi zase, kar je še kako pomembno. Če vam bo tokratna številka všeč, se prijavite na našo listo prejemnikov - dvakrat letno vam bomo glasilo poslali brezplačno na vaš dom ali preko elektronske pošte. Prijavnico najdete na zadnji strani, zaupate pa nam lahko tudi vprašanja in teme, o katerih bi si želeli izvedeti več v prihodnje.

Kot smo ugotavljali z delovno skupino, kasneje z županom in tudi na zadnjem srečanju LAS nam primanjkuje konkretnih podatkov, koliko oseb bi potrebovalo storitev pomoči na domu in koliko bi se jih odločilo koristiti storitev, če bi bila na voljo v popoldanskem času in med vikendi ter prazniki. Te podatke potrebujemo, če želimo, da se občina pravilno odloči glede širitve te storitve. Zato smo z delovno skupino pripravili vprašalnik, ki je v tiskani obliki priložen novičniku. Na voljo je tudi elektronska različica vprašalnika, ki ga lahko izpolnite na naslednji povezavi:  https://forms.gle/SfH6bQ3eG9YQcqyv6

Vse izpolnjene anketne vprašalnike lahko oddate na občino do 26. avgusta 2024.

Tudi z vašo pomočjo bi želeli pridobiti čim več koristnih podatkov, ki nam bodo v oporo pri oblikovanju oskrbe na domu v Žireh v prihodnje. Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo pripravljenost in sodelovanje v priloženem vprašalniku.

 Novičnik je v priponki.

Vir: ziri.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi