Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Pridobljeno gradbeno dovoljenje za dodatni oddelek vrtca pri OŠ Žiri

Občina Žiri je 27. avgusta pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo oz. preureditev stare šolske kuhinje v dodatne prostore za potrebe vrtca.

Objekt bo gabaritno ostal enak, preurejalo se bo le notranje prostore. Predvidena je izvedba nove stropne konstrukcije nad delom pritličja ter ureditev zbornice za vzgojiteljice v mansardi. Prostori, ki so bili prej namenjeni šolski kuhinji bodo preurejeni v dodatne prostore vrtca. Iz hodnika bo dostop do večje priročne shrambe in do garderobe za otroke. Naprej se bo dostopalo v igralnico, ki jo bodo uporabljali otroci 2. starostnega obdobja, iz igralnice pa se bo dostopalo do urejenih sanitarij za otroke in manjše shrambe. V mansardi bo urejena zbornica za vzgojiteljice s čajno kuhinjo.

Prostore se bo preurejalo skladno s Pravilnikom o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca.

Zunanje površine se ne bodo spreminjale, prav tako se ne spreminjajo obstoječi priključki na javno infrastrukturo. Parkirišča bodo obstoječa.

Predvideno je, da se z gradbenimi deli prične še v letošnjem letu. Gradbišče bo ob rekonstrukciji urejeno na delu gradbene parcele, kjer bo najmanj moteče in bo omogočalo nemoteno uporabo ostalih objektov OŠ.

Vir: ziri.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi