Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Maskoti AMZS Anja in Marko v Žireh

Preventivna akcija "še 365 dni", v organizaciji AMZS, v sodelovanju z AMD Žiri in SPV Občine Žiri, se je v Žireh dogajala 5 dni pred začetkom šolskega leta.

AMZS po različnih slovenskih krajih že deveto leto, v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi ter policijo, opozarja, da se otroci vračajo na šolske poti. Maskoti Anja in Marko mimoidoče in voznike opozarjata z napisom Še 365 dni!

Vse udeležence v prometu in tudi pristojne institucije opominjata, da je treba za varnost otrok v prometu skrbeti vse dni v letu, ne le na prvi dan ali prvih nekaj šolskih dni.

Maskoti Anja in Marko sta se  v centru Žirov pojavili v sredo 26. avgusta in se skupaj s prostovoljci odpravila na dva prehoda za pešce in opozarjala voznike na otroke na cesti. Najmlajši so se Anje in Marka razveselili in marsikdo si je z njima izmenjal "petko".

AMZS Super junaka Anja in Marko bosta ob začetku novega šolskega leta obiskala več krajev po Sloveniji. Upamo, da bodo te in številne druge aktivnosti, ki jih v AMZS izvajamo v sodelovanju z našimi avto-moto društvi in klubi, pripomogle k nadaljnjemu napredku na področju prometne varnosti in da bomo vsi skupaj bližje cilju, da na cestah ne bo ugasnilo nobeno življenje več. Vsem otrokom in mladim ter tudi njihovim staršem želimo uspešen začetek novega šolskega leta ter varne poti vseh 365 dni v letu," sporoča predsednik AMZS Leopold Pungerčar.

Vir: ziri.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi