Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Žiri
DANES
18°C
9°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

IZGRADNJA PUMPTRACKA (grbinastega poligona) na ŠRC PUSTOTNIK

Na občini smo se 4. septembra razveselili pozitivne odločbe Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport o sofinanciranju investicije v širitev javne športne infrastrukture na območju ŠRC Pustotnik, in sicer za ureditev pumptracka (grbinastega poligona). S tem je bila odobrena vloga s katero se je Občina v maju prijavila na objavljen javni razpis Ministrstva za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo v letu 2024.

V okviru prijavljene investicije je predvidena izgradnja naprednega in otroškega pumptrack poligona. V sklopu gradnje športnih objektov se namerava zgraditi in urediti še dostopno pot iz smeri parkirišč, postaviti urbano opremo (klopi, razsvetljavo in koše za ločevanje odpadkov) ter zasaditi okolico. Izvedba glavnine gradbenih del je predvidena v oktobru letos, svojemu namenu pa bosta pumptrack poligona predana po pridobitvi uporabnega dovoljenja (predvidoma v juniju prihodnjega leta).

Otroški in napredni asfaltni pumptrack poligon je zasnovan na način, da se v največji meri prilagodi obliki razpoložljive površine. Poligon poleg zavojev sestavljajo grbine različnih višin, kar omogoča atraktivno izkušnjo tudi za bolj izkušene uporabnike, hkrati pa to ne preprečuje uporabe manj izkušenim. Poligon je sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so medseboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost poligona omogoča pestro in zabavno, a varno kolesarsko vožnjo. Asfaltni pumptrack poligon je primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Primeren je za vse kolesarje ne glede na njihovo predznanje. Omogoča tako učenje vožnje s kolesom, kot tudi vadbo športnikov, ker je hitro gibanje po poligonu fizično intenzivno. Za premikanje po pumptrack poligonu uporabiki ne uporabljajo poganjanja oziroma porivanja temveč se gibajo z usklajenim premikanjem telesa navzgor in navzdol. Inovativen način poganjanja pumptrack poligone ločuje od ostalih objektov in stez. Asfaltni pumptrack poligoni v nasprotju z zemeljskimi ne zahtevajo veliko vzdrževanja in so odporni na vremenske vplive. Prav zato njihova priljubljenost po svetu in tudi v Sloveniji strmo narašča in po novem bo pumptrack, s pomočjo sofinanciranja Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v višini 100.000 evrov, zgrajen tudi v Žireh.

Vir: ziri.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi