Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Praznik v Krajevni skupnosti Griže je bil v znamenju 70-letnice Letnega gledališča Limberk

Praznik Krajevne skupnosti Griže je 24. avgusta. Tudi letos so ga v soboto, 24. avgusta, pripravili v Letnem gledališču Limberk. Govornika predsednica Krajevne skupnosti Griže Olga Markovič in župan Občine Žalec Janko Kos sta izpostavila pomen letnega gledališča za krajane in težave pri izgradnji novega mostu.

Olga Markovič je predstavila pridobitve in naloge za prihodnje. Trenutno  potekajo dela za razširitev razsvetljave v Migojnicah  proti Zabukovici in izgradnja kanalizacije v Migojnicah. Prejeta dodatna sredstva 20.000 evrov za leto 2023 so vložili v dokončanje parkirišča v Zabukovici. Prav toliko dodatnih sredstev  za leto 2024 bo porabljenih za asfaltiranje odseka ceste in ureditev odvodnjavanja v spodnjih Grižah. Izpostavila je letošnji 70-letni jubilej Limberka in dejala, da morajo biti ponosni, saj se je med temi kamni pisala in se še danes piše zgodovina nekega življenja, ki naj ostane v spominu tudi rodovom  za nami.

Janko Kos je izpostavil , da na občini in v krajevni skupnosti svoje delo opravljajo  z vso odgovornostjo  v dobrobit vseh  krajanov in občanov. Probleme rešujejo skupaj, se dogovarjajo in iščejo najboljše rešitve. Hkrati se zavedajo, da vse rešitve  niso vedno vsem po godu, so pa v okviru njihovih pristojnosti.  Vsekakor je potrebno sožitje in sodelovanje, kar tudi prinaša rezultate. Župan je nanizal nekaj pomembnih pridobitev v občini in  Krajevni skupnosti Griže, ob tem pa tudi izpostavil težave, ki se pojavljajo s strani države pri izgradnji novega griškega mostu čez Savinjo.

Priznanja za uspehe na različnih področjih so prejeli učenci Osnovne šole Griže: Vid Zalokar srebrno priznanje iz znanja logike ter zlato v znanju računalništva; Mia Gluhak, srebrni priznanji v znanju razvedrilne matematike in tekmovanju Logična pošast; Maja Fatur, srebrno priznanje na tekmovanju iz kemijskih poskusov in prvo mesto na državnem prvenstvu v namiznem tenisu; Zoja Knez, srebrno priznanje na tekmovanju iz kemijskih poskusov; Erik Ramšak, srebrno priznanje v znanju iz čebelarstvu; Žiga Frece, srebrno priznanje v znanju iz čebelarstva in Zarja Cafuta, tretje mesto na državnem prvenstvu v namiznem tenisu.

Uspešni so bili tudi člani lokostrelskega kluba Hmeljček. Manja Vodeb je na državnem prvenstvu Poljsko osvojila 1. mesto; Jan Krašovc je v pokalu Poljsko skupno osvojil 2. mesto, na državnem prvenstvu Poljsko 1. mesto in na državnem prvenstvu 3 D 2. mesto. Roy Lah je na notranjem šolskem državnem prvenstvu in zunanjem državnem šolskem prvenstvu osvojil 1. mesto, na državnem prvenstvu Poljsko in Poljsko skupno 2. mesto ter dvoranskem državnem prvenstvu in dvoranskem skupnem 2. mesti. Marjan Izgoršek je dosegel na državnem prvenstvu poljsko 1. mesto, na absolutnem državnem prvenstvu Poljsko in državnem prvenstvu 3 D 2 .mesti in absolutnem 3 D državnem prvenstvu 3. mesto.

Ekipa mladih planincev do 9. razreda osnovne šole: Lara Hegediš, Primož Kolar, Zoja Hegediš, Florjan Veligošek in Bor Markovič so na državnem prvenstvu Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje SPOT 2024 dosegli 3. mesto. Na tem prvenstvu je družina Mohorko: Katarina, Mateja, Peter in Zdenka ter Živa Zalokar dosegli 3. mesto v kategoriji F-družine.

Za uspešno delo na področju kulturne dejavnosti je prejela priznanje Tanja Kastelic, avtorica in režiserka različnih dogodkov – Večer ob kresni noči, božične zgodbe in zgodba Večna ljubezen. Aktivna je v literarnem krožku, njen projekt je tudi Brati gore.

Priznanje za vestna logistična dela v daljšem obdobju je prejel Slavko Grm.

Zlato plaketo je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Zabukovica, ki letos praznuje 100-letnico obstoja.

V programu so nastopili Godba Zabukovica, pod dirigentskim vodstvom Tanje Petrej, pevki Hana Premik in Ema Vedenik, otroci Vrtca Griže, Zabukovčani, učenci Folklorne skupine Navihančki Osnovne šole Griže in Podružnične osnovne šole Liboje ter harmonikar Matevž Kveder.

Oglejte si tudi