Logo MojaObčina.si
JUTRI
34°C
17°C
PON.
28°C
17°C
Oceni objavo

Povej naprej: “Naša družina bere!”

Spoštovani,


tudi letos vas vabimo k sodelovanju v bralnem projektu Povej naprej: »Naša družina bere!«, s katerim želimo spodbujati k boljšemu poznavanju okolja, v katerem živimo, njegovih geografskih značilnosti, etnoloških in kulturnih znamenitosti ter identitete ljudi, ki tu živimo.


Zato vas vabimo, da se ob naši spodbudi v obliki paketa, ki vsebuje knjižno in didaktično gradivo, podate na pot raziskovanja, opazovanja, odkrivanja, čudenja, druženja in s tem povezovanja s svojimi družinskimi člani ob naši izbrani temi o življenju v srednjem veku, gradovih in graščinah, razvalinah in dvorcih v Spodnji Savinjski dolini.
Bralni projekt Povej naprej: »Naša družina bere!« bo potekal od junija do oktobra, namenjen je družinam z osnovnošolskimi otroki. Starši oz. skrbniki s podpisom vpisnice priglasijo družinske člane k sodelovanju v kateri koli enoti Medobčinske splošne knjižnice Žalec.


Ob skupnem prebiranju knjižnega gradiva, s pomočjo priloženega zemljevida, ki vsebuje tudi QR kodo z opisom srednjeveške stavbe, boste ob sprehodu in raziskovanju gradov, graščin, razvalin in dvorcev po Spodnji Savinjski dolini ter zabavi ob igranju družabne igre ali preizkušanju v kaligrafiji spoznavali skrivnosti srednjeveškega obdobja v naši dolini.


V knjižnici vas vabimo tudi k ustvarjanju. Lahko nam napišete, kaj vas je najbolj nagovorilo. Veseli bomo vaših risbic, morda fotografij medenih izdelkov ali morda hotela za žuželke … Naj bo vaša domišljija brezmejna.
In še presenečenje: v prvih jesenskih dneh vas bomo povabili na čisto pravi srednjeveški izlet.
Obilo lepih trenutkov s svojimi najdražjimi vam želimo.


Vaša knjižnica


Oglejte si tudi