Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Bilo je nekoč, razstava likovne sekcije KUD Žalec

Vljudno vabljeni na odprtje razstave članov in članic Likovne sekcije Kulturno-umetniškega društva Žalec z naslovom Bilo je nekoč.

Odprtje razstave bo v četrtek, 29. avgusta 2024, ob 19. uri v Savinovem likovnem salonu Žalec. O delu likovnih ustvarjalcev bo spregovoril mentor likovne sekcije mag. Uroš Potočnik. V kulturnem programu bo nastopila balerina Alja Felicijan. Razstavo bo odprl župan Občine Žalec Janko Kos.

 

Razstava bo na ogled do 28. septembra 2024.

Odpiralni čas: od ponedeljka do petka od 10.00 do 17.00, v soboto od 10.00 do 13.00.

Vstop je prost.

Likovna sekcija KUD Žalec vsako leto predstavi dela, ki so nastala v tekoči produkciji njihovih članov. Letošnja tema, na katero so se osredotočili, nosi naslov Bilo je nekoč. Že naslov namiguje, da so se člani dotikali raznorodnih motivov, ki se vsebinsko nanašajo na preteklost skozi različne zgodbe, teme in vsebine. Nekateri avtorji so se podali v raziskovanje motiva svojih prednikov in domačij, v katerih so živeli, ali motivov iz otroških dni, ki so že davno minili. Motive so ujeli v nekakšni zamrznjeni ovekovečeni tišini. To je morda nostalgični pristop. Iluzija preteklosti, ki se nam kaže kot nekaj lepega in plemenitega nasproti sedanjosti, v kateri morda lepote in plemenitosti ni več. Drugi avtorji uprizarjajo motive prelomov v preteklosti, na primer pomembne mejnike (športni dosežek, vojna …), ki nas spominjajo na meje človeške zmogljivosti in krhek mir. Nekateri so se podali v knjižne vode in na slikah upodobili znane motive literarnih junakov in avanturiste preteklosti. Gledalec bo torej uzrl pestro in raznoliko postavitev likovnih del tako po motivni, vsebinski, izrazni, slogovni kot likovno-tehnični plati. In ko si bomo ogledali preteklost, je čas za sedanjost in njeno spreminjanje v boljšo prihodnost.

Oglejte si tudi