Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
14°C
JUTRI
22°C
15°C
Oceni objavo

V Zagorju so nas preplavila čustva

Zagorje ob Savi leži v osrčju Sovenije in je le 52 km oddaljeno od Ljubljane. Je središče istoimenske občine z nekaj več kot 16.000 prebivalci in 1.151 delujočimi podjetji. Skozi občino se razteza deset kilometrska kolesarska pot, imenovana po Primožu Rogliču. V mestu Zagorje so po dr. Janezu Drnovšku poimenovali park, V njem je svojo ljubezen našel tudi Luka Dončić.

V Zagorju, kjer je bilo kar nekaj članic društva poslovnih žensk FAM, kljub bližini prvič, so nas toplo sprejeli zaposleni VDC Zasavje ter župan Matjaž Švagan in direktorica Zasavske gospodarske zbornice, Tjaša Polc, ki sta nam ob prihodu namenila nekaj uvodnih besed.

Dr. Špela Režun, naša gostiteljica in gonilna sila VDC Zasavje, nam je predstavila delovanje centra, življenje varovancev, njihovo vsakodnevno vključevanje v življenje mesta in njegovih institucij. Prevzeli so nas njena moč, želja in neizmerna volja pomagati osebam, ki jim življenje ni prizaneslo. VDC Zasavje varovancem nudi individualno podporo pri socialnem in delovnem vključevanju, možnosti izbire in samostojnosti skladno z njihovimi zmožnosti. Osredotočeni so na njihove kreposti, ne na slabosti. V svoje programe vključujejo svojce in vzpodbujajo osebni razvoj, timsko delo in ozaveščenost zaposlenih. Odgovorno ravnajo z vsemi sredstvi. Izpod pridnih rok varovancev nastajajo čudoviti izdelki, ki jih je možno kupiti tudi v njihovi spletni trgovini. Navdušene smo bile nad urejenostjo njihovih delovnih in bivalnih prostorov. Tudi varovanci, ki bivajo v centru, so nas zelo lepo sprejeli. Še posebej nas je ganila Miranova recitacija pesmi Besede.

S svojo mladostjo in energijo je naše srečanje popestrila mlada pevka Natalija Krulec, ki je svoje talente pokazala tudi v oddaji Slovenija ima talent.

Urška Gerbajs, naša članica, coachinja in strokovnjakinja za področje čustvene inteligence nas je z interaktivno delavnico uvedla v to široko področje. Podučila nas je o pomenu čustev, njihovega zavedanja in sprejemanja. Naj bo bistvo, ki je očem skrito, priložnost za rast in razvoj. Urškina predstavitev je na voljo tukaj, povezava do videa pa tukaj.

Pred zaključkom tokratnega srečanja sta se predstavili še članici Sonja Velikanje Gostimir, lastnica in direktorica podjetja Etnobotanika in Mojca Komadina, lastnica podjetja Maramo – svet parketa.

Srečanje v Zagorju najbolje opišemo z besedami naše predsednice Darinke Pavlič Kamien: Bilo je prekrasno, si upam zapisati. Z mnogo čustvi, spoznanji, informacijami, pa zabavno in povezano.

Vse članice že nestrpno pričakujemo, da se ponovno srečamo in se objamemo. Iz srečanja v srečanje smo močnejše, še bolj enotne in povezane.

Pripravila Tanja Mejak Bordon

Oglejte si tudi