Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
14°C
JUTRI
21°C
14°C
Oceni objavo

FOTO: Slovenska bakla plesala, igrala na glasbene cevi in komentirala košarkarsko tekmo

Slovenska bakla je svojo pot v Zagorju ob Savi začela na železniški postaji, od koder so jo člani Kolesarskega kluba Zagorska dolina po kolesarski stezi odpeljali do mestne ploščadi, kje so jo prevzeli tekači ŠD Izlake in baklo v prvi etapi teka prinesli na glavno prizorišče v dvorano Športnega parka Proletarec.

Zbrane vrtčevske otroke in vse obiskovalce je uvodoma pozdravil podžupan Janez Vovk, ki je potem tudi odtekel prvi krog po dvorani v spremstvu tekačev iz ŠD Izlake. V naslednje kroge so se podali tudi varovanci VDC, Sankaški klub in drugi mladi športniki. Po »športnem« delu dogodka, so obiskovalcem dan polepšali otroci Vrtca Zagorje iz enot Ciciban in Smrkci s svojimi prisrčnimi nastopi in učenci OŠ Ivana Kavčiča z Izlak.

Ob koncu so se vsi nosilci bakle in ostali udeleženci dogodka skupinsko in individualno fotografirali s slovensko baklo, izpolnili listke za sodelovanje v nagradni igri in prevzeli trajnostne zapestnice jeklene volje. Za konec prireditve so dekleta OŠ Ivana Skvarče odigrale košarkarsko tekmo.

 

Več fotografij TUKAJ

 

Besedilo: OKS, fotografije: OKS, Občina Zagorje ob Savi

Oglejte si tudi