Oceni objavo

Akcija AMZS namenjena šolarjem in vsem udeležencem v prometu - "Še 365 dni"

Super junaka AMZS sta na pločnike v okolici šole Ivana Kavčiča stopila 5 dni pred šolarji, saj čez celo leto skrbita za varne poti otrok in šolarjev. Na njuni poti čez cesto, preko avtobusnih postajališč ter po pločnikih se jima je pridružil policist Leon. 

Akcija AMZS "Še 365 dni" je namenjena večji varnosti šolarjev ter zavedanju, da je za varnost otrok in šolarjev potrebno skrbeti čez celo leto. Super junaka AMZS sta na pločnike v okolici šole Ivana Kavčiča stopila 5 dni pred šolarji, saj čez celo leto skrbita za varne poti otrok in šolarjev. Na njuni poti čez cesto, preko avtobusnih postajališč ter po pločnikih se jima je pridružil policist Leon. 

Bere se kot lepa pravljica, v resnici pa gre za pomembno preventivno akcijo, ki jo že 9. leto zapored organiziramo skupaj z AMZS, Policijo, SPV Zagorje in osnovno šolo. Maskote vse udeležence v prometu obveščajo, da se nam v prvih septembrskih dneh na cesti pridružijo šolarji in da moramo biti na njih še posebej pozorni. Otroci so že po naravi razigrani in ko so v skupini pogosto pozabijo na najosnovnejša pravila. Ker želimo, da so njihove poti v šolo in domov varne, bodimo še posebej pozorni na območjih, kjer je koncentracija  šolarjev večja. Predvsem je to na območjih avtobusnih postajališč, prohodov za pešce ter na pločnikih in cesteh, ki vodijo v šolo. 

Anja, Marko in Leon so nas obiskali  28. 8. 2024, v jutranjih urah. Vozniki in ostali udeleženci v prometu so jih lepo pozdravljali in jim v pozdrav potrobili. Dopoldan so se naši super junaki odpravili v druge kraje, pri nas pa sta ostali silhueti Anje in Marka, ki bodo voznike opozarjale na večjo previdnost na Izlakah, Mlinšah in Vidrgi. V Orehovici bomo postavili triopan znake z opozorilom na prisotnost šolarjev. 

Vse voznike in ostale udeležence v prometu prosimo, da so v prvih dneh šole še posebej previdni. Seveda  bomo previdni celo leto, saj je to namen akcije s katero čez celo leto skrbimo za varne poti otrok in šolarjev. 

Za vašo skrb in pomoč vam bodo najbolj hvaležni otroci, ki se prometne varnosti in prometnih pravil šele učijo.

Več o akciji na naslovu:

AMZS

Vir: zagorje.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi