Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
19°C
JUTRI
32°C
20°C
Oceni objavo

Harpaston Cup 2024: Vrhnika gostila štiri kategorije mladih rokometnih talentov

15. in 16. junija 2024 je Vrhnika postala središče mladih rokometnih talentov, saj je gostila mednarodni rokometni turnir Harpaston Cup 2024. Na turnirju so se pomerile ekipe v štirih starostnih kategorijah: letniki 2010, 2011, 2012 in 2013. Med sodelujočimi ekipami so bile ekipe iz Slovenije: ŽRK Trgo ABC Izola, RK Krim, RK Olimpija in ŠDRŠ Vrhnika ter ekipe iz Srbije: ŽRK Metalac Kraljevo, RK Taurunum Zemun in ŽRK Kolubara Lazarevac.
V dveh dneh se je odigralo kar 35 tekem, kjer so mlade športnice pokazale izjemno spretnost, vztrajnost in timski duh. Vrhničani smo lahko navijali za naše punce prav v vseh štirih kategorijah. Lahko rečemo, da so se tudi tokrat odrezale odlično, saj so se v vseh kategorijah uvrstile med najboljše tri. Prav tako pa smo lahko ponosni tudi na posamezna dekleta, ki so prejele nagrade za najboljše posameznice. Več o dosežkih pa v nadaljevanju, kjer si lahko preberete, kako uspešne so bile.

Letnik 2010:

1.     mesto: ŽRK Trgo ABC Izola

2.     mesto: RK Olimpija

3.     mesto: ŠDRŠ Vrhnika

  • Najboljša vratarka: Vasilija Stojanova (ŠDRŠ Vrhnika)
  • Najboljša igralka: Maja Perič (ŽRK Trgo ABC Izola)
  • Najboljša strelka: Maša Borković (ŠDRŠ Vrhnika)

Letnik 2011:

1.     mesto: RK Krim

2.     mesto: ŠDRŠ Vrhnika

3.     mesto: RK Olimpija

  • Najboljša vratarka: Pija Vrenčur (RK Olimpija)
  • Najboljša igralka: Živa Podvršič (RK Krim)
  • Najboljša strelka: Ema Kavčič (ŠDRŠ Vrhnika)

Letnik 2012:

1.     mesto: ŠDRŠ Vrhnika

2.     mesto: RK Krim 1

3.     mesto: ŽRK Trgo ABC Izola

  • Najboljša vratarka: Nina Markovič (RK Krim 1)
  • Najboljša igralka: Živa Turk (ŽRK Trgo ABC Izola)
  • Najboljša strelka: Julija Smrtnik (ŠDRŠ Vrhnika)

Letnik 2013:

1.     mesto: ŠDRŠ Vrhnika

2.     mesto: ŽRK Kolubara Lazarevac

3.     mesto: RK Krim 2

  • Najboljša vratarka: Staša Đokić (ŽRK Kolubara Lazarevac)
  • Najboljša igralka: Luna Kremič (RK Krim 2)
  • Najboljša strelka: Jona Hočevar (ŠDRŠ Vrhnika)

Organizacija tako velikega dogodka ne bi bila možna brez podpore številnih posameznikov in organizacij. Posebna zahvala gre vsem sponzorjem in donatorjem:BARJANS obvladovanje čistoče d.o.o., Občina Vrhnika, ZIC, KEMIS, Štirn d.o.o., Fast food Gricko, Pekarna Grosuplje DonDon d.o.o., Pekarna Center, Pekarna Oreks, Siliko d.o.o., M-OREL d.o.o., TI&TI DESIGN, Tjaša Gornik s.p., IŠČEM AVTO.SI, IŠČEM CAMPER.SI, PIL IMPEX D.O.O., Precision Resource Slovenija d.o.o., JERAJ, orodjarstvo in plastika, d.o.o. ter staršem in prostovoljcem, ki so s svojo pomočjo in predanostjo pripomogli k uspešni izvedbi turnirja. Njihova podpora je bila ključna za ustvarjanje nepozabne izkušnje za mlade rokometašice.
Harpaston Cup 2024 je tako dokazal, da je Vrhnika sposobna gostiti mednarodne športne dogodke na visokem nivoju, hkrati pa je omogočil mladim rokometnim talentom, da pokažejo svoje veščine in se učijo skozi tekmovanje ter druženje z vrstniki.
Naj bo Harpaston Cup še naprej pomemben dogodek v koledarju mladih rokometnih upov in naj prinaša veselje in športne uspehe tudi v prihodnje.

ŠDRŠ Vrhnika

 

Oglejte si tudi