Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Spoznavanje Slovenije in sveta

V mesecu februarju je v našem vrtcu odzvanjala melodija Zdravljice. Spoznavali smo barve slovenske zastave, pomen grba, kokoško in njene značilnosti. Naučili smo se, da so že od nekdaj lepe Ljubljanke  slovele.... Skozi njim prilagojeno kulturno vzgojo so spoznali, da je bil Ivan Cankar tisti, ki je omenil, da bi moral biti pisatelj poklic. In da bi videli, kakšen je ta poklic, smo poskusili tudi sami pisati s črnilom ter tipkati na pisalni stroj. Prišli smo do zaključka, da je prav zabavno biti pisatelj, sploh, če lahko tipkaš na pisalni stroj. Da bi izgledali kot Ivan Cankar, smo jim narisali pod nos tudi značilne Cankarjeve brke. Do njegovega kipa in rojstne hiše se nam ni bilo treba premakniti daleč. Za kulturni praznik smo se povezali tudi s celotnim vrtcem in kot vsako leto pripravili proslavo.

Nato smo spoznavali Indijo in se navezali na malo manj prijetno tematiko-revščina, onesnaženost in bolezni. Tako smo se spremenili v zdravnike in zdravili vse bolne, poškodovane otroke ter plišaste igrače. Najbolj zabaven pa je bil ogled reševalnih vozil pred zdravstvenim domom.

Nato smo se ''odpravili'' na Madagaskar. Tudi dam je bilo zelo zanimivo. Spoznavali smo razno sadje ki tam raste, pri nas pa ne. Izdelali smo tudi sladico iz kokosa. Mmm kako je bila okusna. Zelo zanimiva pa so bila tudi bivališča. Res so drugačna kot pri nas, tako da smo postali za par dni pravi gradbinci in gradili razno razne hiše iz mivke, gline, plastičnih in lesenih kock. Idej nam ni zmanjkalo. Tako, tak je bil februar v Župnijskem vrtcu, raznovrsten, poučen in zelo zabaven, saj smo se med drugim za en dan spremenili v dinozavre, metulje, princeske, gusarje, gasilce, policiste... Komaj čakamo kakšne dogodivščine nam bo prinesel mesec marec.

 

                                                                               Skupina Kapljice

Oglejte si tudi