Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

LETOVANJE GASILSKE MLADINE GZ VRHNIKA IN LOGATEC 2024

Za nas gasilce je podmladek izrednega pomena, zato jim naše znanje radi vedno znova posredujemo. Mladi se celo leto pridno udeležujejo gasilskih vaj, redno trenirajo in se udeležujejo različnih tekmovanj. Da pa bi se jim na nek način zahvalili za ves njihov trud in njihove uspehe smo se odločili, da jih odpeljemo na morje.

V soboto, 6. 7. 2024 se je 46 mladih gasilcev iz GZ Vrhnika in 16 iz GZ Logatec odpravilo na skupno letovanje v Novigrad.  Letovanja so se udeležili mladi iz PGD Podlipa – Smrečje, PGD Vrhnika, PGD Dragomer – Lukovica, PGD Gornji Logatec in PGD Vrh Svetih Treh Kraljev. Spremljalo jih je 11 mentorjev iz obeh zvez. Veselje in pričakovanje sta bila vidna na vsakem obrazu, ko so se otroci zbrali pred odhodom.

Vsak dan je je začel z dvigom zastave in petjem himne. Ves teden so otroci spoznavali gasilske veščine, uživali v morju in sklepali nova prijateljstva. Najmlajši so se na veščini plavalec, pod vodstvom Jošta Vidriha in Aleša Jurjevčiča, naučili prvih plavalnih zaveslajev, s Katjo Trček in Anjo Krvina pa so spoznavali priobalni pas in izvedli čistilno akcijo. Starejši so pod mentorstvom Domna Rusa in Naceta Podlesnika poskrbeli za objavljanje vsebin na socialnih omrežji, pisanje dnevnika in dokumentiranje celotnega dogajanja. Starejši so na veščini bolničarja, pod mentorstvom Natalije Trček, spoznavali osnove prve pomoči in temeljne postopke oživljanja. Pripravili so tudi prikazno vajo – reševanje obolelega na plaži. Zadnja skupina pa je na veščini likovnik, pod mentorstvom Petre Malavašič, Aneja Juga in Tjaše L. Mivšek spoznavala različne likovne tehnike in poustvarila utrinke iz letovanja.

Poseben čar letovanju je dodala slavnostna podelitev veščin, ko so mladi gasilci prejeli zaslužene značke. Podelitve so se udeležili predsedniki društev in častni predsednik GZ Vrhnika Vinko Keršmanec, ki je skupaj s predsednikom MK GZ Logatec Aleksandrom Rupnikom podelil zaslužene značke za veščine.

Teden je hitro minil, kar kmalu je bil četrtek in letovanje se je zaključilo. Polni lepih vtisov in spominov smo odšli vsak svojo pot, z mislimi, da se kmalu spet vidimo na naslednjem gasilskem tekmovanju. Takrat ne bomo bili samo tekmovalci ampak prijatelji, ki bomo skupaj uživali v gasilskih aktivnostih in se veselili uspehov.

Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi letovanja. Velika zahvala pa gre mentorjem, ki so del svojega dopusta nesebično odstopili in ga namenili mladim gasilcem.

 

Z gasilskim pozdravom, NA POMOČ!

Jana Merlak

Predsednica MK GZ Vrnnika

Oglejte si tudi