Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
20°C
JUTRI
26°C
18°C
Oceni objavo

Novice iz Atletske sekcije Vrhnika

Za nami je uspešen tekmovalni mesec. Udeleževali smo se različnih športnih dogodkov za vse kategorije. Prva pohvala gre našim najmlajšim, s katerimi smo se pretekli vikend udeležili Prvenstva Slovenije v posamičnem in ekipnem mnogoboju v Mariboru. Kategorijo fantov do 12 let so zastopali Pleško Bine, Indihar Jure in Pušnik Starc Vencelj. V štirih disciplinah je vsak posameznik zbral takšno število točk, da jih je seštevek prvih dveh privedel do drugega mesta. S tem so osvojili naslov državnega podprvaka v ekipnem mnogoboju. Čestitamo.
Druga pohvala gre našim dekletom do 14 in 16 let. Otoničar Lana se je prav tako udeležila Prvenstva Slovenije v mnogoboju in si v disciplini skoka v daljino priskakala nov osebni rekord, ki zdaj meri 4.81 m. Prav tako si je Leben Lana na omenjenem tekmovanju na razdalji 600 m pritekla nov osebni rekord. Ciljo črto je prečkala pri rezultatu 1.47,04.
V isti kategoriji smo se teden dni prej udeležili Ekipnega prvenstva Slovenije. Dekleta so se z odliko odrezala v štafetnih tekih 4x300 m. Uspeli smo sestaviti kar dve konkurenčni štafeti, kateri sta zasedli odlično 6. in 7. mesto. Med pionirji v tej kategoriji gre izpostaviti tudi Marinčiča Zalarja Svita, ki je sicer omenljeno tekmo zaradi bolezni izpustil vendar je svoj napredek pokazal že teden prej. Pomeril se je v disciplini enega stadionskega kroga-400m in si pritekel rezultat pod 53 sekundami. Njegov osebni rekord je izboljšal na 52.87.
Do konca sezone je na sporedu še par mitingov in državnih prvenstev. Tako kot se stopnjuje količina tekmovanj, se stopnjuje tudi forma naših atletov. Zato v naslednjih tednih pričakujemo še obilo uspeha in dobrih rezultatov.

Tjaša Železnik

Oglejte si tudi