Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
18°C
JUTRI
23°C
15°C
Oceni objavo

Končana še ena uspešna sezona košarkarjev

Z zadnjimi majskimi tekmami se je končala košarkarska sezona 2023/24. Če potegnemo črto pod vse selekcije, jo lahko ocenimo kot odlično! Kljub vsemu pa izstopata dve starostni kategoriji, ki ju velja še posebej izpostaviti.

Prva je kategorija U16, za katero se že pričakuje, da nas razveseli vsako drugo leto. Pred dvema letoma so ti dečki osvojili 4. mesto v državi, tako v pokalnem tekmovanju kot tudi v ligaškem. Letos so uspeh skoraj ponovili, saj so se uvrstili med osem najboljših ekip v Sloveniji. Uspeh je še toliko bolj navdihujoč, saj smo nastopali kot edina ekipa te starosti z izključno domačimi igralci!

Druga starostna kategorija je članska ekipa, ki je v treh letih naredila neverjeten preskok iz 4. v 2. SKL! In ne samo to. Le malo je manjkalo, pa bi zaigrala tudi v finalu za preboj v 1. SKL! Člani so kot novinec v drugi ligi presegli vsa pričakovanja in v zaključnih bojih v polfinalu izpadli proti ekipi Zlatoroga, ki je kasneje napredovala v prvo ligo.

Ob vsem tem  je pomembno omeniti še vse številčnejši mladinski pogon (z vsemi košarkarskimi šolami v bližnji in daljni okolici), ki šteje že okoli 200 otrok! Zares postajamo pomemben deležnik v slovenski košarki, kar nam priznava tudi naša konkurenca. Tu je potrebno izreči veliko zahvalo najprej staršem, ki nam zaupajo otroke in verjamejo v kvaliteto našega dela. Drug, nič majn pomemben dejavnik, pa so naši sponzorji in podporniki. Brez njih bi bilo doseganje zastavljenih ciljev praktično nemogoče. Prvi nam s finančno pomočjo omogočajo lažje delovanje oz. sploh preživetje tako velikega pogona. Drugi pa so vsi tisti prostovoljci, ki s svojim delom pomagajo upravi kluba in za to ne prejmejo nikakršnega plačila. Tudi teh ni malo!

Na koncu pa nikakor ne moremo mimo naših zvestih navijačev. Prav na zadnji članski tekmi se jih je zbralo okoli 400! Zares so naš '6 igralec na parketu' in resnično nas veseli, da košarka ponovno povezuje vse več ljudi in ustvarja enkratne družabne dogodke.

Naši zvesti sponzorji: iPROS, iPROS HEX , KEMIS, N.C.R., SLOPAK, BARJANS, NLB, VRTNARSTVO HLEBEC, ROSA,  RcG




Oglejte si tudi