Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji: v programu se je kalila tudi Laura Primec iz cvetličarne Lepa roža

Tudi letos se bo na območju celotne Slovenije odvijal projekt »Podjetno nad izzive« (PONI LUR), ki je v preteklosti že obrodil bogate sadove. Projekt zajema nudenje vsebinskih podpornih aktivnosti, s katerimi se skupinam udeležencev v obdobju 4 mesecev zagotovi zaposlitev in podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in realizirajo lastne poslovne ideje. Z vrhniškega konca se ga je lani udeležila Laura Primec, ki je lani jeseni odprla prodajalno cvetja Lepa roža. Morda njena zgodba koga opogumi ali navdihne, da se tudi sam prijavi v omenjeni projekt.

Laura že od malih nog naravo in cvetje sprejema malo drugače. Spominja se trenutkov, ko so s starši hodili po gozdu, kako ji je mama govorila: »vedno glej z odprtimi očmi«. To se ji je tako močno vtisnilo v spomin, da v vsaki stvari vidi, kako bi jo lahko uporabila ali vklopila v svoj del kreacije in ideje, ki se ji porodi.

Že kot osmošolka je bila odločena, da si želi biti samo cvetličarka in nič drugega. Ko je napočil čas odločitve glede smeri same izbire srednje šole, je jasno vedela, da je šola zanjo le cvetličarska šola v Celju. In ravno iz te tako močne želje, da si želi res nekaj več, je izbrala tudi delodajalca. Nekoga, ki v tem poklicu ne bi zaspal z idejami in razvojem, nekoga, ki bo sledil koraku časa. Že kot dijakinja je pričela z delom v Gardenii – enemu največjih cvetličarskih podjetij zadolženih za uvoz in distribucijo rezanega cvetja, lončnic in ostalega repro materiala. V svojem sklopu so imeli tudi več kot ducat poslovalnic in v eni izmed njih je pilila svoje sposobnosti.

Po zaključku srednje šole se je odločila, da se tam tudi redno zaposli, saj se je v podjetju počutila zelo dobro. Dobila je tudi priložnost za dodatno šolanje ter tako po uspešnem zaključku prevzela vodenje poslovalnice v pasaži Maxi v Ljubljani. S pomočjo sodelavk so zelo uspešno dvignile tudi izbiro cvetja, uspešni rezultati pa so jo privedli do vodje ene izmed največjih poslovalnic – poslovalnice Konzorcij. V delu je sicer nepopisno uživala, vendar so nastopile drugačne življenjske prioritete, zaradi katerih se je odločila, da začasno zapusti to delovno mesto, s trdno zaobljubo, da bo, ko bo napočil pravi čas, ponovno vstopila v svet cvetja, šopkov in aranžmajev, vendar le kot samostojna podjetnica.
Tako je s pomočjo projekta PONI LUR uresničila svoje sanje iz otroštva – odprla je prodajalno cvetja Lepa roža, in to na lokaciji in v stavbi o kateri je sanjala že v otroštvu – na Cankarjevem trgu 6a na Vrhniki. S pomočjo svojih bližnjih, prijateljev in zunanjih sodelavcev je zbrala pogum in z 20. oktobrom 2021 zakorakala na svojo samostojno podjetniško pot, na kateri bo stremela k temu, da bo z vsakim svojim delom pričarala nasmehe na obrazu in zadovoljstvo v duši vseh njenih kupcev.

 

GT in rralur.si, foto: GT

Oglejte si tudi