Logo MojaObčina.si
JUTRI
33°C
18°C
ČET.
34°C
18°C
Oceni objavo

Občina Vransko bo s partnerji tudi letos sodelovala v kampanji Evropski teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti je kampanja, ki se vsako leto med 16. in 22. septembrom odvija pod okriljem Evropske komisije. Njen namen je spodbuditi lokalne skupnosti k izvajanju ukrepov in promociji trajnostne mobilnosti, izboljšanju zdravja, razvoju javne infrastrukture po meri pešca in kolesarja ter večji kvaliteti bivanja na splošno.

Letošnja tema kampanje je »Udoben javni prostor - za vse«, saj kakovostno urejen javni prostor vnaša v vsako skupnost številne koristi - več socialne pravičnosti, večjo varnost v cestnem prometu, bolj trajnostno in z več udobja opravljene poti, manj hrupa in onesnaženosti zraka in ne nazadnje tudi boljšo kakovost življenja.

Občina Vransko je uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti 2024 in bo v sodelovanju z Osnovno šolo Vransko-Tabor, Zavodom za kulturo, turizem in šport Vransko, Planinskim društvom Vransko, Društvom Medgeneracijski center Vransko in Športnim društvom S FIT do konca meseca septembra izvajala raznolike aktivnosti po priloženem programu. O posameznih aktivnostih pa vas bomo obveščali tudi sproti.

Lepo vabljeni k aktivni udeležbi. 


Ekipa ETM Vransko 2024



Aktivnosti, izvedene v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2024, so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo – Sklada z podnebne spremembe.

Oglejte si tudi