Logo MojaObčina.si
JUTRI
33°C
17°C
ČET.
32°C
18°C
Oceni objavo

Letovanje gasilske mladine GPO Vransko

Od 2. 7. do 6. 7. 2024 se je 72 otrok in 9 mentorjev z GZ Žalec, med njimi 24 otrok in 4 mentorji iz GPO Vransko, odpravilo na letovanje mladine v Taborniški center Bohinj.

To je bilo ponovno fantastično letovanje gasilske mladine s pestrim urnikom različnih dejavnosti. Na letovanju smo spali v šotorih. To je bila za nekatere prava pustolovščina, ki je omogočala stik z naravo in izkušnjo bivanja na prostem.

Vsak dan smo imeli različne aktivnosti. Prvi dan smo izkoristili za spoznavanje okolice in novih prijateljev in vožnja s kanuji po jezeru.

Drugi dan smo v dopoldanskem času izvedli orientacijo, kjer smo morali najti 6 točk s pomočjo karte v okolici našega tabora. V popoldanskih urah so nas obiskali člani gorske reševalne službe in nam predstavili njihovo delo. Seveda pa po večerji ni manjkal taborniški ogenj in peka hrenovk in penic.

 Tretji dan smo se dopoldan odpravili proti Ukancu, od koder smo se z ladjico odpeljali po jezeru do Ribčevega laza, kjer smo si privoščili najprej sladoled. Nato pa se podali po severni strani jezera nazaj v naš tabor. Popoldan smo imeli štafetne igre in igre z žogo. V večernih urah smo igrali odbojko, nogomet in ponovno zakurili taborniški ogenj kjer smo pekli jabolka in hrenovke.

Četrti dan smo se z gondolo povzpeli na Vogel in prehodili tematsko pot, od koder smo občudovali Bohinjsko jezero in okolico. Popoldne smo se ohladili v Bohinjskem jezeru in popestrili dogajanje s supi. Po večerji smo se pomerili v gasilski disciplini fire combat junior.

Mnogi otroci pa seveda ne bodo nikoli pozabili spanja v »hotelu tisočerih zvezd«, spanje na prostem.

 

Na taboru GZ mladine Žalec se je zaključilo z nasmehi obrazi in novimi prijateljstvi. Za konec lahko samo rečemo: » drugo leto ponovimo«.

 

GPO VRANSKO

 

 

Oglejte si tudi