Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
17°C
JUTRI
26°C
17°C
Oceni objavo

Županja sprejela najuspešnejše devetošolce

Županja Nataša Juhart je v četrtek, 20. junija, na vrtu Schwentnerjeve hiše svečano sprejela deset devetošolcev, ki so se v devetletnem šolanju izkazali na državnih tekmovanjih ter z učnim uspehom. V uvodnem nagovoru jim je iskreno čestitala za dosežene rezultate, se jim zahvalila za njihov doprinos k prepoznavnosti Občine Vransko, na koncu pa zaželela vesele in brezskrbne počitnice ter jih opomnila, da naj si ob obilici učenja vedno najdejo čas zase in za prijatelje.

Priznanje županje so povabljeni učenci prejeli za uspeh na regijskem in državnem tekmovanju iz matematike, angleščine, na državnem tekmovanju Glasbena olimpijada, na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje, na državnem tekmovanju mladih čebelarjev in za najboljše pesniško delo v kategoriji 3. triade na državnem natečaju Pionirskega doma Bodi pisatelj. Na športnem področju je šest devetošolcev prispevalo k ekipnemu 3. mestu na državnem tekmovanju 57. košarkarski Superšolar za starejše učence. Vsi so prejeli priznanja županje ter knjižno nagrado, devetošolki Ema Krajnc in Eva Učakar pa še posebno plaketo, županjino petico, za odličen uspeh v vseh letih šolanja.

Ob koncu sprejema se je županja zahvalila tudi vodstvu OŠ Vransko-Tabor z ravnateljico Majdo Pikl na čelu in tudi mentoricam in mentorjem, ki so učence pripravljali na tekmovanja.

Prireditev je s priložnostnim programom popestrila otroška folklorna skupina z mentorico Bredo Čvan.


Suzana Felicijan Bratož

 

Oglejte si tudi