Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Nova prometna ureditev v okolici Osnovne šole Vransko

Zaradi povečanja prometne varnosti pešcev, kolesarjev in drugih ranljivih udeležencev v prometu je s 23. avgustom v okolici Osnovne šole Vransko pričela veljati nova prometna ureditev.

Križišče pri Schwentnerjevi kapelici je bilo zaradi nepreglednosti že doslej opremljeno z opozorilnim sistemom COPS@road, vendar pa ta ni zadovoljivo zagotavljal varnosti najbolj ranljivih udeležencev v prometu. Občina Vransko se je zato na podlagi strokovnega mnenja prometnika, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policije in medobčinskega redarstva odločila za uvedbo enosmernega prometa od Schwentnerjeve kapelice do avtobusnega postajališča pri Osnovni šoli Vransko oziroma dovozne ceste za objekt Vransko 32a. Promet v nasprotni smeri je odslej prepovedan, zato je z območja osnovne šole in športne dvorane na lokalno cesto potrebno izvoziti pri »Borštnerjevi« hiši (Vransko 20).

Po uveljavitvi novega prometnega režima bo na območju potekala poostrena kontrola prometa.

 

Občinska uprava



Aktivnosti, izvedene v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2024, so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo – Sklada za podnebne spremembe.

Oglejte si tudi