Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

V Prekopi plesali do jutra

Organizirati gasilsko veselico je lažje reči kot dejansko izpeljati. Kljub temu pa smo se tega podviga v Prekopi prvič lotili leta 2022, ko smo jo bili zaradi prevzema novega vozila GVC 16/25 skoraj "primorani" izpeljati. Vsi se zavedamo, da smo prvič naredili kar nekaj napak, pa tudi marsikje smo si po nepotrebnem oteževali delo. Kljub temu pa smo hitro opazili, da lahko izvedba gasilske veselice zelo pozitivno vpliva na društvene finance, ki so  tudi zaradi zelo širokega spektra dejavnosti, ki se jih lotevamo  vedno zelo omejene. Zato vsak evro, ki si ga lahko na tak način zaslužimo, pride še kako prav.

Letos smo se tako veselice lotili že tretjič. Tokrat sicer brez nekega posebnega razloga. Glavni motiv je bil predvsem vnesti nekaj prepotrebnega veselja in zabave v vsakdan slehernega občana občine Vransko. 

Vsi se namreč zavedamo, da bo leto 2026 in z njim 120-letnica obstoja našega gasilskega društva zelo kmalu pred vrati, pa je zato zelo nesmiselno, da ne bi ohranjali veseličarske kondicije v pripravah na ta veliki dogodek.

Pri izbiri ansambla smo bili letos malo bolj drzni kot v preteklih letih in smo zato v goste povabili vsem dobro poznani ansambel, skupino Gadi. Nismo se ušteli. Plesišče v Prekopi je rajalo tako kot verjetno do sedaj še nikoli.

Da pa je bila takšna veselica lahko izvedena, ne smemo pozabiti na pridne roke, ki so to omogočile. Na naši veselici je namreč sodelovalo preko 70 članov našega društva, ki so poskrbeli, da je bila pijača ves čas na mizi, da so bili želodčki polni okusnih čevapčičev, da smo si vsi lahko kupili kakšno srečko ali dve iz našega vedno priljubljenega srečelova, ne nazadnje pa tudi zato, da smo se zaradi naših rediteljev počutili varne in smo lahko zelo organizirano parkirali. Vse to so naši heroji, brez katerih se takšna veselica ne bi zgodila.

Še nekaj jih moramo omeniti.

Najprej bi se želeli zahvaliti vsem našim bližnjim sosedom in tudi vsem ostalim Prekoplanom, ki nas vse leto, še posebej pa takrat, ko je veselica, podpirate in na dan veselice tudi kakšno stvar za skupno dobro potrpite. 

Že od prvega leta naprej nam sosed Rudi Savinek z družino dovoli parkiranje na njegovem travniku, ki po veselici še nikoli ni bil primeren za igro golfa. Hvala vam.

Zahvaliti bi se želeli tudi Mesarstvu in Cateringu Dolar, ki nas vsako leto zalagajo z dobrotami in nam z opremo nesebično pomagajo pri organizaciji našega kulinaričnega dela veselice.

Želimo se zahvaliti tudi ostalim našim donatorjem dobitkov za vsakoletni srečelov ter sponzorjem, ki so našo veselico finančno ali materialno podprl. To so: Občina Vransko, ZKTŠ, Sašo Cizej, s. p., Pekarna Roter, Kmetiji Rjavc, Korinita, d. o. o., Bonus-GMC, d. o. o., Tiskarna Packa.

Naš predsednik je že večkrat povedal, da se s takšno ekipo upamo lotiti česar koli. Verjamemo, da bomo prekopsko veselico v naše koledarje zacementirali še za veliko let.

Na pomoč!

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi