Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

"TAČŠICE" v prvi polovici leta 2023

Prvi nastopi Ljudskih pevk "TAŠČICE"članic KUD France Prešeren Vojnik v letošnjem letu so se pričeli meseca marca in sicer v domu svetega Jerneja na prireditvi "Zapiši besedo",kamor jih je povabila Milena Jurgec, ki je napisala pesem katero so z veseljem zapele. 

22.3.2023 so bile povabljene v Dom starejših Slovenske Konjice, kjer so se jih stanovalci zelo razveselili ,nekateri pa celo spomnili njihovega nastopa pred par leti.

Njihovi nastopi so se nadaljevali 5.4.2023 v Šmarju pri jelšah v Domu starejših.Na vsakem nastopu zapojejo približno 14 - 15 pesmi, katerih se uporabniki zelo razveselijo, čeprav imajo vsak teden en nastop raznih pevskih skupin. Kakšno pesem tudi zapojejo zraven , tako da mine nastop v prijetnem vzdušju.

V Topolšici smo se znašli 11.4.2023 , tudi ne prvič. Tudi tu so se jih spomnili stanovalci in z veseljem zapeli z njimi.

13.4.2023 so se "TAŠČICE" odpravile v Trubarjev dom starejših v Loko pri Zidanem mostu. 

21.5.2023 pa smo bili v Mali nedelji na povabilo njihovega kulturnega društva in njihovih ljudskih pevk, ki so praznovale 10. letnico delovanja. Prijetni ljudje so v tistih krajih in z veseljem se bomo vrnile če bomo povabljene.

Posebej bi se rade zahvalile PGD Vojnik za nesebično pomoč pri prevozih na nastope. Res smo jim hvaležne , da lahko skupaj odpotujemo na nastop.

To bi bilo v prvi polovici leta vse , po počitnicah pa nadaljujemo z delovanjem.

Oglejte si tudi