Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Vabilo k vpisu na Univerzo za 3. življenjsko obdobje Celje

Spoštovane članice in člani Univerze za 3. življenjsko obdobje in tisti, ki boste to postali!

 

Vstopamo v 31. leto delovanja Univerze za 3. življenjsko obdobje Celje (U3O), ki je ena najobsežnejših dejavnosti Osrednje knjižnice Celje. Danes univerza šteje skoraj 600 aktivnih članov, ki se skozi leto vključujejo v različne izobraževalne programe in dejavnosti univerze. V program letošnjega študijskega leta smo vnesli kar nekaj novih vsebin, nadaljevali pa bomo tudi z obstoječimi, ki so postale že nekakšna stalnica.

 

Pregled vseh izobraževalnih programov z imenom mentorja, s predvidenim začetkom in trajanjem, dnevom in uro izvedbe ter s predvideno ceno (pri 10 udeležencih) najdete na spletu, na naslednji povezavi (kliknite  ): https://www.knjiznica-celje.si/univerza-u30/izobrazevalni-programi ali v brošuri pri nas, v pisarni U3O v 1. nadstropju Osrednje knjižnice Celje.

 

Skrbno preglejte ponudbo programov in izberite tiste, ki vam najbolj ustrezajo – pazite, da se vam ne prekrivajo in pozorni bodite tudi na to ali je program brezplačen ali plačljiv. Pri plačljivih programih bo točna cena znana, ko se bo oblikovala skupina. Določeni programi so omejeni glede na število udeležencev. Če se bo prijavilo manj kot osem udeležencev, se morajo za izvedbo programa z višjo ceno strinjati vsi prijavljeni. In še vedno velja – vaša prijava je fiksna, brezplačna odpoved udeležbe je možna izključno na podlagi zdravniškega potrdila.

 

Ko boste izbrali želeno, se med 2. in 27. septembrom, med 8. in 12. uro, oglasite v pisarni U3O, kjer vas bomo vpisali v novo študijsko leto in vam izrekli dobrodošlico. Članarina ostaja nespremenjena in je med najnižjimi v slovenskem prostoru: 10€ za člane Osrednje knjižnice Celje in 15€ za nečlane. Še vedno velja, da je pri zakoncih ali parih (skupno prebivališče) članarina 1 + 1 gratis.

Po vpisu bomo v 1. polovici oktobra oblikovali skupine. O začetku posameznega izobraževalnega programa boste obveščeni preko e-pošte ali SMS-a. Položnice za plačilo programa pa boste prejeli v predvidoma 1 mesec po začetku izobraževalnega programa.

 

Vsaka dva meseca vam bomo ponudili tudi manjši ali večji izlet in če bo dovolj zanimanja eno potovanje (absolventski izlet) na koncu študijskega leta. Že oktobra se bomo odpravili na izlet Realizem na platnu Ivane Kobilica, v prazničnem decembru si bomo ogledali balet Hrestač, prav tako vas bomo povabili še na Žive jaslice v Postojnski jami. V mesecu februarju si bomo ogledali opero Otello, v začetku maja pa se bomo zapeljali Po poteh kranjske čebele. Za potovanje pa v mesecu juniju načrtujemo odkrivanje mistične dežele kosmatih krav, klanov, kiltov in dud ter pitje vode življenja – Škotsko.

 

Študijsko leto pa bomo sredi maja zaključili s predstavitvijo izobraževalnih programovkulturnim programom in druženjem na drugi izvedbi U3O Fest-a, ki želimo, da postane tradicionalen.

 

Podrobnejše informacije o vseh dogodkih vam bomo, v primeru vpisa, podali preko e-pošte ali preko SMS-a.

 

Veselimo se snidenja in ustvarjanja novega študijskega leta z vami, skozi učenje in druženje!

 

 

Mojca Videmšek in Tadej Strnad

Univerza za tretje življenjsko obdobje

Osrednja Knjižnica Celje, Muzejski trg 1a, 3000 Celje, Slovenija

T. +386 3 426 17 61, M. +386 31 654 359, E. tadej.strnad@knjiznica-celje.si W. www.knjiznic

Oglejte si tudi