Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
18°C
Oceni objavo

PRAVLJIČNI MARATON V KNJIŽNICI VOJNIK

Na rojstni dan največjega pravljičarja Hansa Christiana Andersena praznujemo mednarodni dan knjig za otroke. Mednarodna zveza za mladinsko književnost IBBY je 2. april razglasila za mednarodni praznik, s katerim spodbujamo ljubezen do branja mladinskih knjig. IBBY vsako leto pripravi poslanico, ki obide svet. Letos jo je prispevala japonska sekcija, njeno vodilo pa je slikovita prispodoba branja kot potovanja »Na krilih zgodb, z močjo domišljije proti novim začetkom.«

Tudi v knjižnici Vojnik smo potovali na krilih domišljije in skozi celoten april obeležili rojstni dan priljubljenega pravljičarja. Pripravili smo razstavo knjig oz. priljubljenih knjižnih serij slovenskih avtorjev ter knjižno uganko, ki jo še vedno lahko izpolnite ob obisku v knjižnici in se tako še do konca aprila potegujete za lepe nagrade. 

V knjižnico smo povabili otroke iz vrtca Mavrica in Danielov levček, obiskali pa smo tudi vrtec Frankolovo. Spoznali smo radovedno deklico Almo Karlin, s katero smo se podali na nadvse zanimivo pot okoli sveta.

Pravljični maraton za vrtce v knjižnici Vojnik je potekal z namenom spodbujanja bralne kulture med najmlajšimi ter ustvarjanja pravljičnega okolja, ki spodbuja domišljijo in kreativnost.

Še vedno pa lepo vabljeni na ogled in prebiranje čudovitih pravljičnih svetov, v katerih je vse mogoče ali, kot je zapisal sam Andersen: »Najlepša pravljica je življenje sámo.«

Tekst in foto: Betka Hutinski

Oglejte si tudi