Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vojnik
DANES
12°C
6°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Informacije o delu občinske uprave in svetnikov še bolj približali občanom

Besede so kot puščice. Ko jih enkrat sprožimo, jih je nemogoče ustaviti. Zato skrbno izbirajmo svoje. Kako čas hitro beži, se najbolj zavemo ob raznih obletnicah. Tudi za našo Občino Vojnik je tako. Letos praznujemo 30 let samostojnega delovanja naše občine. Napredek, ki je bil dosežen v tem času, je velik in opazen skoraj na vseh področjih.

Prav je, da se veselimo tega, da smo na to ponosni, še bolj prav pa je, da imamo načrte za razvoj tudi v prihodnje. Občina Vojnik jih ima, saj smo zapisali najpomembnejše smeri razvoja v strateškem dokumentu »Vizija in Strategija Občine Vojnik 2020 – 2030«. Pomemben je razvoj javne infrastrukture, ceste, pločniki, kolesarske steze, vodovodi, kanalizacije, telekomunikacija. Predšolsko vzgojo in osnovnošolsko izobraževanje v celoti zagotavljamo v naši občini v sodobnih prostorih. Skrbimo za šport in rekreacijo ter pomembno pozornost posvečamo delovanju številnih društev. Kultura in družbeno življenje sta pomemben del našega življenja. Gasilska društva so steber civilne zaščite in so garant za to, da v trenutkih nesreče nismo prepuščeni samo sebi. Javna podjetja in zavodi nudijo visoko raven svojih storitev. Občina se povezuje tudi na regijski ravni, še posebej s sosednjimi občinami odlično sodelujemo. Tako se snujejo tudi skupni projekti in prenašajo dobre prakse. Skratka vzrokov za optimizem je tudi v prihodnje veliko.

Naloga občine je tudi ustvarjanje dobrih pogojev za razvoj podjetništva. Žal velikokrat slišim slabšalno govorjenje o »škodljivem kapitalu«. Ali se ob tem zavedamo, da potrebujemo delovna mesta, da potrebujemo pomoč, ki jo nudijo društva in dobrodelno delovanje? Seveda morajo podjetja delovati korektno in ne degradirati našega okolja. Podjetništvo, znanje in nove tehnologije so v naši občini vedno dobrodošli. Investicije so ključ napredka.

Žal se v zadnjem obdobju srečujemo z nekaterimi pojavi, ki niso najbolj zaželeni. Pojavlja se vandalizem na objektih skupnega premoženja, za raznimi anonimnimi objavami na družbenih omrežjih je čutiti nestrpnost in sovražni govor. Težave nočemo reševati s silo. Normalno je, da smo različnih mnenj, vendar morata v medsebojnih odnosih vedno vladati spoštovanje in kultura dialoga. Nasilje v kakršni koli obliki in s strani kogar koli ni sprejemljivo.

Večkrat si postavim vprašanje, v kakšni skupnosti si želim živeti v prihodnje?  Vsekakor takšni, ki ima neokrnjeno naravo, kjer vladata spoštovanje in medsebojna solidarnost. Kjer jemljemo vrednote, poštenje, delavnost, prijaznost, podjetnost, sočutje kot nekaj zelo pomembnega in smo se za to pripravljeni tudi boriti. Kjer imata družina in domovina visoko vrednost. Želim si skupnosti, kjer bo znanje temelj dobrega življenja in bo razvoj vključeval nove tehnologije in sprejemanje drugačnosti ter bomo znali sprejeti medse tudi ljudi iz tujine, ki bodo, od svojega dela, želeli živeti med nami. Da bomo za vsakogar, ki bo potreben tuje pomoči, našli način, sredstva in voljo za solidarno pomoč. Kjer bomo složno živeli skupaj mladi, delovno aktivni in starejši.

Občina Vojnik je takšno okolje. Za takšno prihodnost sem pripravljen še naprej dajati svoje moči v sodelovanju z vsemi vami, dragi Vojničani. Ponosen sem na vas in počaščen, da smem delati za to vizijo dobrega življenja za nas in naše potomce. Znamo stopiti skupaj in premagati vsako oviro.

NOVOST V OBČINI VOJNIK

S ciljem, da se informacije o delu občinske uprave in svetnikov še bolj približajo vsem, da boste lahko preko telefona sporočali tudi vaša mnenja in predloge, da boste sproti obveščeni o aktualnih dogodkih, uvajamo novo mobilno aplikacijo. Vabim vas, da si jo naložite na vaš pametni telefon in ste v stiku z našo občino praktično povsod.

Vaš župan Branko Petre

_______________________________________________________

Pojasnilo župana Branka Petreta

Zaradi kroženja različnih informacij okoli urejanja državne ceste in pločnikov, podajam naslednje informacije.

Projekte vodi direkcija za ceste, občina pri tem sodeluje.

Pojasnilo glede urejanja državne ceste Vojnik – Škofja vas. Končani so projekti za izvedbo, ki jih je naročila in plačala država. Trenutno tečejo pogovori z lastniki, pridobivanje zemljišč in soglasij za pridobitev pravice za gradnjo. Projektirana je rekonstrukcija celotne ceste, dodatno ob obeh straneh pločnik in kolesarska steza.

Projekt dograditve pločnika na državni cesti Arclin – Ljubečna je v fazi projektiranja. Z lastniki zemljišč se dogovarjamo glede predvidenih rešitev.

Projekt izgradnje krožišča na križanju ceste Vojnik – Slovenske Konjice, odcep za Dobrno, je v zaključni fazi pridobivanja soglasij in zemljišč.

Za prehod za pešce v Ivenci je podpisan sporazum o sofinanciranju med DRSI in Občino Vojnik. Gradnja se bo začela letos jeseni. Izvajalec del je že izbran. Projekt vodi Občina Vojnik.

DARS nas je obvestil, da je izbral izvajalca del za obnovo tunelov na AC Celje – Sl. Konjice. Gradnja bo predvidoma leta 2025 in 2026, v času od junija do septembra. Predstavitev prometnega režima v tem času bo izvedena z javno predstavitvijo; o kraju in času vas bomo obvestili.

Oglejte si tudi