Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
17°C
JUTRI
26°C
17°C
Oceni objavo

Začetek gradnje tudi v Občini Vojnik

Tudi v Občini Vojnik smo marca začeli graditi državno kolesarsko pot, ki bo povezovala našo občino s sosednjima občinama, Mestno občino Celje in Občino Dobrna.

Gradnja se je začela na Dobrni, v naši občini pa bo v prvi fazi zgrajena v dolžini približno enega kilometra, od meje z Občino Dobrna do Gasilskega doma v Lembergu. V sklopu te investicije bo zgrajen tudi nov most preko Dobrnice v Lembergu. Gradnja, ki jo v celoti finanacira Direkcija RS za Infrastrukturo, predstavlja približno 10 % celotne predvidene investicije v naši občini.

Da bomo lahko zgradili tudi preostalo traso državne kolesarske poti, je potrebno zagotoviti še manjkajoča soglasja nekaterih lastnikov zemljišč. Zato Občina Vojnik še vedno pridobiva soglasja zemljišč za izvedbo celotne trase do meje z Mestno občino Celje. Z ministrstvom si prizadevamo tudi za nekatere spremembe trase, da bi lažje dosegli dogovor z lastniki zemljišč, še posebej v Lembergu.

Menimo, da je kolesarjem potrebno zagotoviti čim več samostojnih, uporabnih in varnih kolesarskih površin, še posebej za dnevna potovanja znotraj naselij, kot tudi površine za daljinski kolesarski promet ter potovalno-turistično in športno-rekreacijsko kolesarjenje. S tem bomo kolesarjem zagotovili svobodnejšo in učinkovitejšo izrabo prostega časa in intenzivnejše, bolj zdravo doživljanje okolja. Občina Vojnik je v preteklih letih ogromno postorila na pridobivanju soglasij, da bi lahko kolesarjem zagotovili varnejše kolesarjenje in tudi v prihodnje prosimo občane za razumevanje in posluh pri sklepanju manjkajočih soglasij, saj so kolesarske povezave nujni projekti za vse nas in bodo bistveno pripomogle k dvigu kakovosti življenja in mobilnosti v naši občini.

Tekst: Vesna Poteko

Foto: arhiv Tegar, d. o. o.

Oglejte si tudi