Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Preventiva in kurativa z roko v roki

Vsaka naložba v zdravje, naj bo na osebni ali družbeni ravni, je pomembna. Samo tam, kjer so urejeni materialni pogoji za delo, kjer so na prvem mestu strokovnost, človečnost in sočutnost, tam imamo uporabniki zdravstvenih storitev možnosti, da pridemo do zdravnika in ustreznega zdravljenja. Če je stik z zdravstvenim delavcem pristen, spoštljiv in hkrati strokoven, rečemo, da smo z zdravstvom zadovoljni. Primarno zdravstveno varstvo je v naši občini dobro urejeno, sicer je po epidemiji dostop do zdravnika malo drugačen, vendar so naše izkušnje v večini primerov dobre. Občinski svet Občine Vojnik je podelil za aktivno, predano, strokovno in prijazno delo Zdravstvenemu domu Celje, kolektivu Zdravstvene postaje Vojnik, srebrni vojniški grb.

Marko Drešček, dr. med., strokovni vodja Zdravstvenega doma Celje: »Tako vodstvo kot vsi zaposleni v ZD Celje smo izjemno ponosni na prejeto priznanje v občini Vojnik. Glede na skupne vrednote, ki jih delimo vsi zaposleni v ZD Celje, je to pokazatelj, da so naši zaposleni v veliki meri strokovni, prijazni in dostopni ter na voljo pacientom, ki jih potrebujejo, tako v Vojniku in tudi drugje. Zavedamo se, da v teh težkih časih, ko se vsi prebivalci Slovenije soočamo s pomanjkanjem zdravstvenega osebja, veliko predolgimi čakalnimi dobami ter s starajočo se populacijo bolnikov, ki potrebujejo zahtevne obravnave, slednjim ni lahko. Kot tudi ni lahko nam, zaposlenim, ki se trudimo z vedno manj osebja pomagati vedno več bolnikom ... Razumemo stiske bolnikov, ko zaključimo obravnavo v zdravstvenem domu, pa v bolnišnici kar ni in ni termina pregleda – bolnikove težave pa ostajajo in se slabšajo … Razumemo nejevoljo, ker bolniki čakajo na termin pregleda tudi v naših ambulantah, a smo žal ob kupu birokracije in papirologije, ki jo mora zdravstveno osebje izpolniti samo zato, da pacienti pridobijo pravice iz zdravstvenega zavarovanja, tudi mi slabe volje in pogosto obupani, brez tega birokratskega dela pa bolniki ne dobijo, kar jim pripada. Ne glede na vse težave delamo v dobri veri in po najboljših močeh. Želimo si pomagati našim bolnikom do kakovostne, varne in strokovne zdravstvene obravnave.

Prejeto priznanje potrjuje, da je naš trud opažen in cenjen. Zato priznanje s hvaležnostjo sprejemamo! Kot občan Vojnika moram v tem zapisu še posebej izpostaviti zaposlene v kolektivu, ki je prejelo priznanje – torej vse zaposlene v ZP Vojnik, od vodje pa do čistilke. Hvala vam, ker se trudite in ste nam pridobili to cenjeno priznanje. Ponosen sem na vas!«

Prim. Jana Govc Eržen, dr. med., spec. druž. med., vodja OE ZP Vojnik –Dobrna: »Prejetje srebrnega vojniškega grba predstavlja za zaposlene v Zdravstveni postaji Vojnik posebno priznanje in tudi potrditev, da delamo dobro in predano v skrbi za zdravje občank in občanov. Priznanje pomeni, da smo v mnogih letih delovanja v lokalni skupnosti ubrali prave poti, sprejeli ustrezne ukrepe in aktivnosti, da so naši uporabniki zadovoljni in imajo zagotovljen dostop do strokovnih in kakovostnih zdravstvenih storitev. Naši zaposleni so strokovnjaki na svojih področjih, so usposobljeni in zelo motivirani za opravljanje svojega dela. V naši ustanovi podpiramo timsko delo, saj le takšna oblika dela vodi do najboljših izidov obravnav in tudi do zadovoljstva zaposlenih. V zdravstveni postaji Vojnik verjamemo, da je najboljši način za ohranjanje zdravja zdravstvena oskrba, ki poleg zdravljenja bolezni zagotavlja tudi skrb za preprečevanje bolezni. Zato si prizadevamo, da se vse preventivne dejavnosti izvajajo v lokalni skupnosti, čim bliže uporabniku.

Delamo s sodobno opremo in v svetlih, vzdrževanih prostorih, kar prav gotovo zagotavlja dobro počutje tako zaposlenih kot tudi uporabnikov. V kolektivu vlada odlično vzdušje, kolegialnost in medsebojno spoštovanje, zaradi česar se k nam radi vračajo mladi sodelavci. Za prejetje vojniškega grba so zaslužni prav vsi zaposleni, za njihovo predanost skrbi za sočloveka, požrtvovalnost in strokovnost se jim ob tej priložnosti od srca zahvaljujem.«

Visoko občinsko priznanje za ZP Vojnik ni le potrditev njihovega dela, je tudi obveza, da svoje standarde vzdržujejo in nadgrajujejo.

Tekst: Lea Sreš

Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi