Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
ČET.
24°C
14°C
Oceni objavo

... je naslov prve knjige mlade avtorice Nine Kajzba!

Tako kot je unikatna Nina, tako je bila tudi predstavitev njene prve knjige. Že v samem vabilu je bilo priporočilo, da prinesemo s sabo: 40 g poslušnosti, 40 g besed, 4 dag timskega duha, 4 kg pozitive, ščepec poguma, 40 ml tekmovalnosti in 4 % prostorčka v trebuščku. Po začetnem nagovoru in predstavitvi svoje knjige nas je Nina presenetila z iznajdljivostjo, da smo skozi igro in ekipno ugibanje poudarili pomembne besede iz knjige. Ob koncu nas je obiskala Čerjakova Stanka iz znane pohorske komedije, ki je na humoren način zaključila predstavitev in nas povabila na pogostitev. Prejeli smo tudi darilce z zahvalo.

Z izbranim naslovom je avtorica želela z eno besedo izraziti posebnost in bistvo knjige ter pritegniti bralce. Ideja izhaja iz slengovske besede lajf oz. angleške besede za življenje, izhajala je iz besede živeti, življenje in potem prišla do lajfovanja. Naslov Nini predstavlja način raziskovanja sebe, njene poti, zmožnosti, moči, potenciala oz. predstavlja način inovativnosti in je čisto njena beseda, za katero meni, da dobro izraža posebnost in ime knjige. Knjiga temelji na avtoričinih spoznanjih, mnenjih, mislih, občutkih, čustvih in še marsičem, kar je spoznala do svojega dvajsetega leta. Na poseben način je avtorica želela z bralci deliti moč človeškega uma, pomembnost dobrega počutja in predvsem zdravega načina življenja. Knjiga ima  domač pristop, bere se lahkotno, preprosto, vendar se spopada z resnimi vsebinami življenjskega pomena. Konča se s štirimi lekcijami in zlatim pravilom, ki so Nini pomembne v njenem »lajfu«.

Moje branje je spremljal občutek, kot da Nina sedi nasproti mene v pogovoru ob prijetni kavi. Priporočam v branje in predvsem v razmislek! Knjigo je mogoče kupiti na spletni strani https://knjizna-polica.si/product/lajfovanje/, v Mladinski knjigi, DZS in ostalih manjših knjigarnah.

In kdo je ta Nina? Je profesionalna nogometašica, ljubiteljica zdravega načina življenja, umetnica po duši, »adrenalinka«  in oseba z nešteto hobiji (potovanja, raziskovanja vseh področij, kuhanje, branje, ukvarjanje z različnimi športi). Jaz pa jo dojemam kot zelo razmišljujočo mladenko širokega uma, ki je lahko marsikomu, tudi starejšim  za zgled. Nina, iskrene čestitke ob izdaji prve knjige! Želim ti še veliko volje in navdiha ob pisanju naslednjih knjig in ostalih izzivov, ki si jih boš zadala.

 

Tekst: Tanja Čretnik

Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi