Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Taščice veselo prepevajo

Ljudske pevke "TAŠČICE", članice KUD France Prešeren Vojnik, smo v zadnjih desetih mesecih pele na kar lepem številu nastopov v naši okolici in širše. Pevsko leto smo začele že 2. januarja v Novi Cerkvi na zlati poroki. 4. junija smo bile povabljene v Škofljico pri Ljubljani na 30-letnico delovanja Svetovnega ženskega društva za mir na svetu, katerega ambasadorke smo že 10 let. 

11. junija smo se udeležile predstavitve društev v Vojniku v okviru praznika KS Vojnik, 9. julija pa so nas člani Katoliško kulturnega društva Ivan Šopar povabili na romanje po Zasavju, ki smo se ga z veseljem udeležile. 14. julija smo s svojim petjem popestrile dan stanovalcem doma Senekura v Vojniku. 8. septembra smo bile na povabilo doma starejših Celje njihove gostje, tudi tam so nas bili veseli.

10. septembra smo pele na srečanju delovnih invalidov Dobja in Šentjurja, v Gorici pri Slivnici, 16. septembra pa so nas povabili v Dom starejših Šentjur, kjer smo nastopale že pred korona časom in so nas bili veseli. 21. septembra je bilo v prostorih Društva podeželskih žena META odprtje razstave jabolk, kamor smo se odzvale na vabilo predsednice Marije Žerjav. 22. septembra smo bile v Domu starejših LIPA Štore in jim z 11 pesmimi popestrile dan. 28. septembra smo nastopile v Domu starejših Termana Laško, 15. oktobra pa na 100-letnici Čebelarskega društva Vojnik.

Upamo, da nam koronavirus zopet ne zapre vrat domov starejših ali kakšne druge priložnosti za širjenje ljudske pesmi po našem kraju in širši okolici. Pevke se še zahvaljujemo PGD Vojnik za pomoč pri prevozih na naše nastope. Iz srca smo jim hvaležne.

Tekst: Majda Brežnik, vodja skupine

Foto: Franc Lebič



Oglejte si tudi