Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Delavnica peke krofov in priprava gozdnih dobrot v Čebel′ci

Reka življenja brzi mimo nas. Potrebno se je kdaj ustaviti, si vzeti čas za prijatelje in soljudi. Vemo, da je druženje kot voda za rože, prijaznost in razumevanje pa balzam za dušo. Ja, razumevanja in srčnosti imamo dovolj in ju radi delimo.

Hvaležni smo županu in svetu občine, da so tako lepo uredili prostore za Medgeneracijski center Vojnik, v katerem imamo "zatočišče" tudi invalidi. Tako smo tu pripravili že četrto srečanje. Zbralo se je lepo število krajanov in invalidov.

Zdenko Vrenko je s pomočniki izvedel delavnico peke krofov, Milena Založnik je poskrbela za zdravstvene teme, Hermina Lipovšek za prijave na druženje. Prvi krofi so bili pečeni, da smo se lahko posladkali z njimi. Nazdravili smo, zapeli in voščili našemu podpredsedniku Branku Delčnjaku za rojstni dan. S svojo prisotnostjo so nas počastili župan Branko Petre, vodja družbenih dejavnosti Urška Mužar in sodelavka Nives Kotnik. Poklepetali smo in vsi smo bili enotni, da je Čebelca kraj, ki bo združeval ljudi.

Sledilo je presenečenje, postregli smo pražene lisičke z jajčko. Z Romano Videnšek sva se včeraj po strminah Rogle "pasli" in imeli srečo z nabiranjem tega redkega daru narave. Milena Založnik je poskrbela za solato, domač kruh sta spekli Hermina in Anaja. Kaj hočemo še več? Popoln dan, poln radosti, veselja in pozitivnih spoznanj, da je medsebojno razumevanje dar, ki ga ni moč kupiti, le živeti ga je treba.

Hvala, hvala spoštovani občani, hvala invalidi, velik hvala vsem prisotnim, ki ste obarvali prelep biser srečanja in lepo preživetega današnjega dne. Hvala Romana za voljo in nabiranje lisičk, hvala Zdenko, da si v tej vročini izvedel delavnico peke krofov. Hvala predsednica Društva invalidov Rimske Toplice Beba Počivalnik s tajnico za obisk.

In že razmišljam o naslednji delavnici.

Vljudno vabljeni vsi, ki se radi družite. Vsi, ki živite v tem lepem kraju in vsi,         ki želite izvedeti kaj novega, morda le zapeti ali poslušati glas prisotnih.

 Tekst in foto: Dragica Mirnik 

 

Oglejte si tudi