Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Romanje šembiških pevcev v Međugorje

Pevke in pevci cerkvenega pevskega zbora Stanko Premrl iz Podnanosa smo se sredi avgusta odpeljali proti Međugorju. To je bilo naše prvo skupno romanje v to Marijino svetišče.

Obiskali smo Crnico, kraj prvega Marijinega prikazanja, Križevac, skupnost Cenacolo in Majčino selo. Drugi dan romanja smo prepevali tudi pri sveti maši, kjer je bilo prisotnih okoli 4000 ljudi. Petje pri maši je bila za nas velika čast, saj se ne zgodi pogosto, da pri tamkajšnjem bogoslužju prepeva zbor iz tujine. Na poti domov smo obhajali še mašno bogoslužje v Lurški votlini blizu Makarske, ki ga je vodil naš duhovni vodja Rafko Klemenčič, kateremu smo za duhovno pripravo med romanjem nadvse hvaležni.

Anja Frelih

 

Zbor se pospešeno pripravlja tudi na srebrno obletnico delovanja, ki bo 19. oktobra v telovadnici Osnovne šole Podnanos. Zbor je bil prvotno zasnovan kot otroški zbor, ki je nato prerasel v mladinskega, danes deluje kot Mešani zbor Stanko Premrl. Vsa ta leta ga uspešno vodi Vida Fabčič s pomočjo korepetitorke in organistke Erne Kalin, zadnjih nekaj let pa s pomočjo Anje Frelih. Pohvalijo se lahko s svojo mladostjo in številčnostjo, saj zbor sestavlja kar 70 pevk in pevcev iz Podnanosa in bližnje okolice. Zbor redno poje pri nedeljskih in prazničnih mašah, sodeluje pa tudi na raznih posvetnih prireditvah doma in po svetu. Večkrat pripravijo samostojne koncerte in se z veseljem odzovejo vabilom na gostovanja. Vsaki dve leti pa se odpravijo obiskat Slovence po Evropi - bili so že v Rimu, Stuttgartu, Švici. Predlani so prejeli srebrno priznanje na regijskem tekmovanju v Postojni, lani pa so se udeležili mednarodnega tekmovanja v Bratislavi, kjer so osvojili zlato plaketo v kategoriji cerkvene glasbe in srebrno plaketo v kategoriji mešanih zborov.

 

 

Oglejte si tudi