Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Vipavske košarkarice dobro pripravljene na začetek sezone

Proti koncu avgusta so se na pripravah v Postojni zbrale košarkarice Košarkarskega kluba Vipava. Namen priprav je bila dobra pripravljenost igralk v novi sezoni, ki se začne že v drugi polovici septembra.

V Postojni je v treh vadbenih skupinah dvakrat dnevno treniralo 32 deklet pod vodstvom štirih trenerjev. Notranje in zunanje vadbene površine so nudile igralkam in trenerjem pogoje za kvalitetne treninge in dobro vzdušje. Med napornimi treningi so si igralke in trenerji ogledali tudi pripravljalno tekmo članske košarkarske reprezentance, ki se je v Stožicah pomerila proti Braziliji.

Za zadnji dan priprav so trenerji pripravili še eno presenečenje. Po dopoldanskem treningu sta igralke v telovadnici obiskala brata Mitja in Aleksej Nikolić, košarkarja iz Postojne. V prijetnem vzdušju in sproščenem pogovoru, sta govorila o svoji košarkarski poti, odrekanjih in spominih. Aleksej je predstavil tudi delo v članski reprezentanci, saj je bil izbran v ekipo za letošnje svetovno košarkarsko prvenstvo v Španiji. Po pogovoru so seveda sledili avtogrami in fotografiranje.

Zadnji popoldanski trening je na zunanjem igrišču potekal bolj sproščeno. Igralke so odigrale tekme v igri 1:1 in 5:5. Zaradi dežja je podelitev medalj in nagrad ob zaključku priprav potekala v avli dijaškega doma. V vsaki vadbeni skupini so nagrade dobile igralke, ki so zmagale v igri 1:1, v metu za tri točke in v prostih metih.

KK Vipava in trenerji se zahvaljujemo vsem staršem za podporo pri izpeljavi letošnjih priprav.

Obenem vabimo čim več novih deklet, da se pridružijo vadbi in vpišejo v Košarkarski klub Vipava.

Ivan Ivanov

Oglejte si tudi