Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Z ustvarjanjem do novega znanja

Smo v mesecu decembru, času nakupovanja in obdarovanj. Marsikomu je težko, ker je izgubil delo zaradi težke gospodarske situacije in nima denarja za nakup daril. Najbolj cenjena so darila, ki jih sami izdelamo. S tem namenom je Turistično društvo Podnanos organiziralo medgeneracijski tečaj ročnega dela. Vaščanom Podnanosa je bila dana možnost pridobiti oz. utrditi svoje znanje ročnih spretnosti.
Srečanja potekajo v mesecu decembru ob torkih zvečer. Udeležencem tečaja so mentorice članice šembijske ustvarjalnice, ki se srečujejo že od oktobra.

Mentorice so zelo izvirne in jim ne zmanjka raznovrstnih idej in spretnosti. Svoje znanje so pripravljene prenašati tudi mlajšim in vsem zainteresiranim. Mlajše udeleženke se učijo osnov kvačkanja, starejše pa obujajo svoje znanje pletenja in ga nadgrajujejo.

Udeleženke tečaja ročnega dela bodo svoje izdelke cenile, ker bodo vanje vložile veliko truda in energije. S ponosom bodo lahko marsikoga razveselile s svojim darilom.

Upam, da kljub vsej tej moderni tehnologiji, ne bomo pozabili na ročna dela. Turistično društvo spodbuja mlade, da bi si znali sami izdelati čim več raznovrstnih predmetov.

Cecilija Vitežnik, foto Laura Vitežnik

Oglejte si tudi