Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Vipavke bodo branile državni naslov

V sredo, 15. maja, je OŠ Draga Bajca Vipava organizirala finalni turnir zahodne divizije košarkarskega Superšolarja za mlajše deklice (letnik 2000 in mlajše). Naša dekleta so še vedno aktualne državne prvakinje, saj branijo lanskoletni naslov, ki ga je osvojila generacija 1999.

Ne dogaja se prav pogosto, da se ista osnovna šola dvakrat zapored z dvema generacijama uvrsti v finale. In prav to so dosegle borbene Vipavke, ki so v nepozabnem finalnem dvoboju premagale vrstnice z OŠ Cvetka Golarja iz Škofje Loke. Kot prvouvrščena ekipa Zahoda se bo OŠ draga Bajca pomerila za naslov državnih šolskih prvakinj s prvouvrščeno ekipo Vzhoda, OŠ Cvetka Golarja pa bo morala v boj za bron z drugouvrščeno ekipo Vzhoda.

Že po prvih dveh tekmah je bilo jasno, da sta ekipi OŠ Draga Bajca in OŠ Cvetka Golarja precej boljši kot OŠ Jakoba Aljaža iz Kranja in OŠ Drska iz Novega mesta. Vipavke so Kranjčanke premagale s kar 64 : 29. Zato so vsi že nestrpno pričakovali tekmo, ki bo odločala o zmagovalcu turnirja.

Vipavke so začele agresivno in odločno ter takoj prevzele pobudo. Prednost je narasla na 15 točk, vendar do konca sta ostali še dve tretjini. V drugi tretjini so Škofjeločanke odigrale precej bolje v napadu in vipavska prednost se je vztrajno topila. Zadnja tretjina je bila nepozabna. Dekleta obeh ekip so se borila za vsako žogo, pri čemer so Vipavke držale majhno prednost do vsega 28 sekund pred koncem, ko je Škofjeločankam uspelo rezultat izenačiti. Vipavke so v naslednjem napadu zadele en prosti met. Po zadnji minuti odmora so Vipavke prestregle žogo in v protinapadu postavile končni rezultat 50:47. Slavje se je lahko začelo.

Punce si po prikazani igri in prizadevnem delu na treningih nedvomno zaslužijo takšen uspeh. V finalu bodo imele možnost osvojiti še drugo zlato medaljo v dveh letih in se tako zapisati v zgodovino slovenske ženske košarke.

Ivan Ivanov

Na fotografiji stojijo: Meta Kočevar, Špela Fajdiga, Nika Mislej, Terezija Krečič, Teja Humar, Peter Ferjančič (trener); klečijo: Tjaša Kuzmin, Ana Pervanja, Nina Drinič, Nika Kodelja, Zala Ferjančič, Eva Lavrenčič, Nastja Fajdiga.

Oglejte si tudi