Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Čistilna akcija v Vipavi

V soboto, 13. aprila, je na pobudo Turističnega društva Lanthieri potekala v Vipavi čistilna akcija 'Očistimo Vipavo'. Lokalnemu turističnemu društvu so se pridružili tudi predstavniki gasilskega društva Vipava ter krajevna skupnost Vipava.

Udeleženci čistilne akcije so se zjutraj zbrali pred Turistično informacijskim centrom Vipava in se razdelili v skupine. Z akcijo so začeli vsak na svojem koncu. Čistili so vse glavne točke v Vipavi, od Lanthierijeve graščine do izvirov reke Vipave, park, vipavski drevored, glavno cesto, poti ob avtocesti ... Dela seveda jim ni zmanjkalo, bolje rečeno, akcijo bi bilo potrebno ponoviti. Ali pa tudi ne, če bi le vsak počistil za seboj.

Kljub obljubljenemu toplemu obroku je bila udeležba nizka, saj se je skupaj zbralo le kakšnih 30 prostovoljcev iz vrst gasilskega društva, turističnega društva in krajevne skupnosti ter nekaj posameznikov.

Čistilne akcije 'Očistimo Vipavo' se je udeležila tudi OŠ Draga Bajca Vipava. Udeležilo se je 42 osnovnošolcev, ki so po čistilni akciji za nagrado 'Pri Marjanci'dobili sladoled, ki ga je podarila Krajevna skupnost Vipava.

V turističnem društvu Lanthieri Vipava si želimo, da bi takšna čistilna akcija postala tradicionalna vsako leto v začetku meseca aprila in da bi se razširila na področje celotne občine Vipava. Glede na to, da je akcija kljub vsemu lepo uspela in je bilo opravljeno veliko dela, bi si želeli, da se v  prihodnje na vabilo odzove še katero izmed društev v Vipavi

TD Lanthieri Vipava, foto Darjan Matevski

Oglejte si tudi