Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Tradicionalno srečanje invalidov na Nanosu

Zadnja sobota v juniju je namenjena številčno največjemu druženju invalidov Slovenije v Vipavski dolini. Tako smo se tudi letos 29. junija v velikem številu zbrali na Turistični kmetiji Abram na Nanosu.

Naše druženje se je začelo v dopoldanskih urah z nagovorom predsednice Društva invalidov Ajdovščina – Vipava, Manice Jerkič. Z velikim veseljem je najprej namenila pozdrav članom Društva invalidov Ljubljana Moste - Polje, ki so se srečanja udeležili prvič, članom Medobčinskega društva invalidov Goriške, članom Društva invalidov Koper in seveda vsem našim članom. Še posebej smo se spomnili najstarejših udeležencev iz vsakega društva in jim zaželeli še veliko zdravja in dobre volje.

Častni gost srečanja župan Občine Vipava mag. Anton Lavrenčič je v svojem slavnostnem nagovoru izpostavil veselje, da vidi tako veliko število nasmejanih in srečnih ljudi, kljub temu, da jih je bolezen močno zaznamovala. Poudaril je pomen druženja in tovrstnih srečanj, ki moralno in psihično krepijo vsakega posameznika. Povedal je še, da se tudi Občina Vipava intenzivno pripravlja na pridobitev naslova 'Občina po meri invalida' in na ta način želi še bolj omogočiti invalidom enakost v naši družbi.

Za veliko presenečenje in navdušenje vseh članov pa je poskrbela s svojim prihodom slovenska vinska kraljica, Sanja Ferjančič, ki prihaja prav iz naše doline, s Planine, na kar smo še posebej ponosni. Fotografiranja kar ni hotelo biti konca, saj se s kraljico res ne družiš vsak dan. Zahvalila se je za povabilo in nam zaželela dosti zdravja in lepega praznovanja še naprej.

Druženje smo nadaljevali ob poskočnih ritmih žive glasbe, ki je mnoge člane privabila na plesišče. Čeprav niso bili vsi koraki strokovno pravilni, pa je bilo zagotovo odprto in nasmejano prav vsako srce plesalcev. Pozitivna energija je bila neizogibno nalezljiva in tako smo rajali … Čas do kosila je hitro mineval tudi v skupnih in posameznih pogovorih. Prijeten jutranji hlad se je že umaknil opoldanskemu soncu, ko so nam postregli z odličnim kosilom. Kot vsako leto nas je s svojimi sladoledi ohladil LEONE. Seveda gre zahvala tudi vsem malim sponzorjem in obema občinama, ki ste pripomogli, da nam je bilo lepo.

Mnogi invalidi so se prvič udeležili srečanja na Nanosu in z veseljem so povedali, da se drugo leto zagotovo vrnejo.

DI

Oglejte si tudi