Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
36°C
19°C
Oceni objavo

Koncert Slavka Ivančića na Gočah

V sklopu prireditev Poletje na Vipavskem in v organizacij KS Goče je 13. julija na Gočah nastopil Slavko Ivančić. Na vaškem placu J'gno je zazvenel njegov prepoznavni glas ob spremljavi kitarista Matjaža Švaglja. Skupaj sta navdušila množico obiskovalcev, ki so številna besedila pesmi znali na pamet in jih tudi odpeli.
Slavko Ivančić je začel svojo glasbeno pot v rodni Crikvenici in letos praznuje 50 let nastopanja ter svojo 70-letnico. Ta dvojni jubilej obeležuje z vrsto koncertov (70 + 50) in tudi goški nastop je eden od njih. Na koncertu je predstavil večino svojih največjih uspešnic in se večkrat spomnil nekaterih utrinkov z glasbene poti. Zdi se, da je program sestavil spontano in več poudarka dal pesmim, za katere je čutil, da ga najbolj zaznamujejo. Vključil je tudi po eno pesem Zdravka Čolića in Oliverja Dragojevića, vse ostale pa so bile iz Slavkovega 'slovenskega obdobja', ki se je začelo leta 1981 s sodelovanjem v skupini Faraoni.
Na Gočah smo torej doživeli koncert prave legende in skupaj odpeli njegove zimzelene melodije iz časa, ko je bil vokalist v skupini Faraoni in kasneje v skupini Bazar, seveda pa tudi tiste iz obdobja samostojne kariere. Bil je pravi primorski večer in čeprav je Slavko dvakrat odpel »dišalo je po travi«, se nam je zdelo, da večer diši po morju in soncu.

Marko Dolinar

Oglejte si tudi