Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Zadruga prodala Hranilnico

Hranilnica Vipava je dobila nove solastnike. Konzorcij okrog Občine Vipava je po daljšem prodajnem postopku vendarle podpisal pogodbo o odkupu 56 - odstotnega deleža, vrednega 1,6 milijona evrov.

V konzorciju je 12 družbenikov – poleg vipavske občine sta zraven še občini Ajdovščina in Renče –Vogrsko, pa MD Trade in Fama iz Vipave, Koda iz Ajdovščine, Enersol in Deželna banka Slovenije iz Ljubljane, ter Kurivo iz Nove Gorice, ki ima s skoraj 10 odstotki tudi največji delež med novimi lastniki. Deset lastnikov je svoje deleže poravnalo iz lastnih sredstev, dva pa sta najela kredit. 

Seveda bodo novi večinski lastniki najprej sklicali skupščino in seveda v nadzorni svet ustoličili svoje ljudi. Predlagali naj bi tudi dokapitalizacijo v višini enega milijona, h kateri bi povabili  primorska podjetja in občine.  V upravi hranilnice pa naj ne bi prišlo do sprememb, saj so v konzorciju zatrjevali, da posluje dobro.

 

Kmetijska zadruga Vipava, ki je svoj večinski delež prodala, je kupnino v glavnem namenila za poplačilo grozdja svojim zadružnikom.

rl

Oglejte si tudi