Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

Oratorij v Veržeju ostaja zvest

Poletni oratorij v Veržeju je potekal od 15. do 19. julija 2024, na katerem je kakih 35 otrok in animatorjev spoznavalo svetopisemskega preroka Danijela in njegovo zvestobo do Boga in izvoljenega ljudstva.

Letos sta ekipi animatorijev SMC Veržej pod vodstvom salezijanca Primoža in s. Zalike pomagala tudi mlada salezijanska misijonarja Cyprian iz Ugande in Shivraj (izg. šivradž) iz Indije. Slednji je strnil nekaj vtisov o vročih veržejskih dnevih:

»Na oratoriju v Veržeju sem bil prvič. Zelo sem užival z otroki. Najbolj me je presenetilo, kako mladi animatorji zavzeto delijo katoliške vrednote in se skupaj z mlajšimi pri katehezah in delavnicah učijo tudi sami. S tem se skupaj z otroki zavedajo velike skupnosti Cerkve, ki ji pripadamo. Na poseben način bi rad omenil Mašo in Nežo iz Križevcev, ki sta zelo dobro pripravili kateheze in delavnice.

Mislim, da so mladi iz Veržeja in okolice zelo odprti in gostoljubni. Med njimi sem se počutil kot doma in se od njih naučil veliko človeških vrednot. Posebna pohvala velja animatorjem, saj so zelo delavni, gostoljubni, odprti za nove ideje in se v veržejskem Marijanišču počutijo kot doma.

Hvala tudi salezijancu Primožu in sestri Zaliki, ki sta oba res trdo delala, da bi vse vse potekalo kot po navadi. Cenim njun odnos, ki ga imata z mladimi in njihovimi starši, kar je po mojem mnenju temelj za uspešen apostolat v poslanstvu.«

Shivraj Bhuriya SDB

Vir: marianum.si

Oglejte si tudi