Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Ljudska univerza Tržič s pestro izobraževalno ponudbo tudi v letu 2022

Za nami je uspešno poslovno leto 2021. Kljub epidemiološkim razmeram so bile naše delavnice zelo dobro obiskane. Velik del izobraževanja je potekalo na daljavo, kar je mnogim odraslim zaradi vseh obveznosti zelo ustrezalo, na ta način poteka pa so se navadili tudi naši starejši udeleženci tečajev in delavnic.

Največ obiska beležimo pri ustvarjalnih delavnicah, na virtualnih potopisnih predavanjih, sledijo tečaji tujih jezikov in predavanja na temo osebnostne rasti. Potekajo tudi trije študijski krožki, ki so dobro obiskani.  V novembru se je začela tudi Podjetniška akademija za mlade, ki poteka v okviru občinskega projekta Tržiški kreativni center, katerega vsebinsko in finančno podpira Občina Tržič.

V prazničnem času smo ustvarjali tudi novoletne čestitke, mozaične lučke, izvedli smo kulinarično delavnico peke Podbreške potice, poskrbeli za zdravje s telovadbo na daljavo in strokovni delavnicami na temo zdravja.

Zapolnili smo tudi prosta mesta v srednješolskem strokovnem izobraževanju (ekonomski in logistični tehnik).

V januarju 2022 smo za vas pripravili:

  • V okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje izobraževanje (več srečanj) na temo zdravja in sicer: dejavniki tveganja za zdravje (meritve), gibanje za zdravo hrbtenico, spoprijemanje s stresom, zdrava prehrana in postopki oživljanja. Delavnice bodo izvajale strokovne delavke Zdravstvenovzgojnega centra ZD Tržič.
  • Posvetili se bomo tudi meditaciji in ostalim delavnicam, ki so namenjene osebnostni in duhovni rasti (izboljšanje odnosov, obilje, energijska podpora telesu  …).
  • Ponudili bom tudi različne jezikovne tečaje in tečaj slovenščine za tujce.
  • Poskrbeli pa smo tudi za različne kreativne delavnice, ki jih bomo organizirali pred aktualnimi prazniki (Gregorjeva ustvarjalna delavnica, izdelava sladkih šopkov za 8. marec, velikonočne delavnice).


V okviru javne službe na področju izobraževanja odraslih, ki jo financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS vam nudimo tudi brezplačno svetovalno podporo pri nadaljevanju izobraževalne poti, pri prekvalifikaciji, pri motivaciji za učenje, pri iskanju zaposlitve, pri karierni poti … Vabimo vas tudi v središče za samostojno učenje, kjer vam bomo pomagali pri učenju, pri uporabi učnih gradiv in ostalih učnih virov, pri učenju osnov računalništva …

Našo pestro izobraževalno ponudbo si lahko ogledate na spletni strani Ljudske univerze Tržič, (www.lu-trzic.si), za dodatne informacije in prijavo nam lahko pišete na: info@lu-trzic.si, veseli pa bomo tudi vašega klica (tel. št.: 04 592 55 51).

Srečno 2022!

 

Oglejte si tudi