Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

V Vrtcu Tržič bomo ustvarjali s tekstilom

V našem vrtcu se poje, pleše, telovadi, pogovarja, veliiiiiko pa ustvarja. In pri tem smo iznajdljivi. Likovni in uporabni izdelki nastajajo tako iz pripomočkov, namenjenih prav za ta namen, kot tudi iz vseh vrst naravnih materialov, ki jih naberejo otroci v naravi. Če pa se znajde v igralnici nestrukturiran material, ki je stranski produkt ali ostanek kakega proizvodnega procesa, se pokažejo čisto novi izzivi za ustvarjanje in novo vesolje idej.

Zadnjo sredo v oktobru je vrtec obiskal g. Stane Rožič. Z ravnateljico go. Tatjano Blaži sta se dogovorila za sodelovanje, saj g. Rožič pri opravljanju svojega dela lahko prestreže ostanke raznoraznega tekstila, preden romajo v koš. Ob razmišljanju in iskanju načinov zmanjševanja količine odpadnega materiala, ki je zanj neuporaben, hkrati pa čist in uporaben za kaj drugega, se je spomnil na vrtec. In to je veselje za nas, saj se ravno s tekstilom da ogromno ustvarjati. Nastanejo lahko lutke, oblekice za punčke in medvedke, krpice za brisanje in vsi mogoči okrasni izdelki, s katerimi vsak letni čas ali posebno priložnost pričaramo tudi na hodnikih vrtca in v igralnicah. Med zaposlenimi v vrtcu je tudi kar nekaj nadobudnih šivilj in ustvarjalcev, ki znajo sešiti tudi kako blazino, predpasnik, haljico, pa še kaj. Z vsem tem bogatimo naš vsakdan. In kdo ve, v kateri igralnici se kali bodoča izvrstna šivilja ali pa vrhunski modni oblikovalec oz. oblikovalka, lutkar ali izdelovalec igrač …

G. Rožič pa nas ni razveselil le z omenjenimi materiali, pač pa je vrtcu ob prvem obisku doniral tudi več kot 130 raznobarvnih odejic iz mehkega velurja, ki bodo pogrele kake najbolj mrzle nogice. Zdelo se je kot praznično obdarovanje in zahvaljujemo se tudi za to gesto.

Veseli smo tovrstnih pobud, ki pridejo iz naše lokalne skupnosti. S takšnim sodelovanjem institucij in posameznikov se v našem kraju prav po otroško vrti tudi dobra volja. In to šteje največ.


Zapisala: Kristina Lindav

Oglejte si tudi