Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Sladoledni Pešbus 2024

Glede na pretekle izkušnje in na letni plan 2024 smo v dogovoru z vodstvom DSO Petra Uzarja Tržič, tudi v letošnjih poletnih mesecih pristopili k izvedbi med oskrbovanci DSO težko pričakovani in priljubljeni obliki popestritve in osvežitve vsakdana..

Tako smo vsako sredo od 10. julija pa do 21. avgusta, glede na vremenske razmere, izvedli več planiranih sladolednih Pešbusov. Ob napovedani uri so se oskrbovanci posameznih oddelkov pripravili, na »pohod« do bližnje slaščičarne.

Za pomoč na poti, varovanje na splošno in še posebno za prometno varnost, smo v sodelovanju z zaposlenimi v DSO Petra Uzarja Tržič (DPU), poskrbeli prostovoljci ZŠAM. Na ciljni lokaciji smo pomagali oskrbovancem, da so prišli do željenega priboljška, zlasti v obliki sladoleda.

Poleg osnovnega namena pričakovanega s strani oskrbovancev smo druženje izkoristili za prikaz varne poti in načina čim bolj varnega gibanja po bližnji okolici DSO. Obenem pa smo udeležence opozorili na CPP in potencialne nevarnosti v prometu, ter jih spodbudili, da se na pot podajo tudi sami.

Vsi udeleženci so pot uspešno in varno opravili in se vsakič, po dobri uri, razgibani in osveženi vrnili v DPU.

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi