Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Kolesarski izpiti učencev OŠ Križe

24. maja 2024, smo dobili novo generacijo najmlajših kolesarjev, ki se lahko, po opravljenem izpitu, samostojno udeležijo kolesarjenja v realnem prometu.

K opravljanju kolesarskih izpitov najbolj kolesarske osnoven šole v Tržiču, se je po predhodno uspešno opravljenih preizkusih, uvrstilo 33 petošolcev. Po preverjanju tehnične popolnosti koles, so se učenci kolesarji podali na že standardno relacijo izpitne vožnje.

Opravljanje izpitne vožnje je nadziralo  (varovalo in ocenjevalo) 5 članov ZŠAM Tržič. Izpit je opravilo, kljub manjšim pomanjkljivostim pri ravnanju v prometu, 32 učencev petih razredov in s tem pridobilo pravico za samostojno udeležbo v prometu. Velja pa izpostaviti, da morajo ob relativno primerni usposobljenosti za samostojno udeležbo v prometu,  nameniti večjo pozornost na dogajanje v prometu, doslednejše izvajanje postopkov pri spreminjanju smeri vožnje, razvrščanju in vključevanju iz stranskih na glavno prometnico, ter ne nazadnje dosledno uporabo zaščitne čelade.

Za starše novo usposobljenih kolesarjev pa velja izpostaviti zavedanje, da šolarji še vedno  potrebujejo nadzor in da po možnosti, s skupnim kolesarjenjem s starši, utrjujejo pridobljene spretnosti in znanje. Z zgledom pa naj otroke spodbujajo k doslednem spoštovanju prometnih predpisov in signalizacije, prometne kulture in uporabi varnostne in obvezne opreme.

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU!

Oglejte si tudi